Τι έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ για το "φαγοπότι" με την επιστροφή ΦΠΑ

01-01-12



















Αγρότες "έσπειραν" πλαστά και εικονικά τιμολόγια, κερδίζοντας 10.000.000 ευρώ από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ!



Οι αποκαλύψεις για την μεγάλη κομπίνα με την επιστροφή ΦΠΑ, που έρχονται κάθε τόσο στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν το μέγεθος του ξεχαρβαλώματος στο οποίο είχε περιέλθει ο κρατικός μηχανισμός και φυσικά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως καταντήσαμε έτσι όπως καταντήσαμε αυτή τη χώρα!!!!


Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε το pheme.gr μια κοινότητα 1.070 κατοίκων στη Βοιωτία, το Άρμα Θηβών, επί σειρά ετών είχε μετατραπεί σε.. άρμα φοροκλοπών;


Αγρότες του χωριού, σε συνεννόηση με εμπόρους των Αθηνών, είχαν στήσει φάμπρικα παραγωγής πλαστών εικονικών τιμολογίων, από την οποία αποκόμισαν κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ!



Σ’ αυτό το ποσό ανέρχονται οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που επιβεβαίωσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ!



Η έρευνα που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και εντός των επομένων ημερών συντάσσονται οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα δέοντα: για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.



Ο δρόμος της διαλεύκανσης της πολύκροτης υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι, δεν τελειώνει εδώ.Τις επόμενες εβδομάδες οι τοπικοί αγρότες παραγωγής πλαστών και εικονικών τιμολογίων, θα κληθούν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να επιστρέφουν στο ελληνικό δημόσιο τα κλοπιμαία: τον παράνομο ΦΠΑ που εισέπραξαν, ο οποίος, σύμφωνα με τους τελικούς υπολογισμούς, ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ!



Όπως προέκυψε από την έρευνα, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, συμμετείχαν σε ένα παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τα πλοκάμια του οποίου παραμένει άγνωστο ακόμη και σήμερα μέχρι ποιού σημείου φτάνουν.



Σε αγαστή συνεργασία με μεγαλοεμπόρους αγροτικών προϊόντων των Αθηνών εξασφάλισαν επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων, για τα οποία όμως φρόντιζαν να εκδίδουν τιμολόγια.



Με αυτόν τον απλό τρόπο είχαν βρει το μήνα που τρέφει τους έντεκα, κερδίζοντας μυθώδη ποσά δίχως να λασπώσουν τις μπότες τους.



Ήταν τόσο μεγάλος ο πειρασμός του εύκολου και ανέξοδου κέρδους, που γέννησε την απληστία.



Οι αγρότες που έσπερναν ΦΠΑ, έβαλαν στο παιχνίδι τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, εμφανίζοντας τους να διακινούν αγροτικά προϊόντα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποκομίζοντας μόνον από τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κέρδη εκατομμυρίων ευρώ!



Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια