ΚΚΕ: Η συστηματική υποβάθμιση, τα προβλήματα λειτουργία του Νοσοκομείου της Καρύστου.


28-02-12









ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Η συστηματική υποβάθμιση, τα προβλήματα λειτουργία του Νοσοκομείου της Καρύστου.

To ΚΚΕ έχει αποδείξει με πλήθος στοιχείων ότι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και η πολιτική της συγκυβέρνησης που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, καταδικάζει σε υποχρηματοδότηση τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και ευθύνεται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, έχει τραγικές συνέπειες σε βάρος του λαού που ταλαιπωρείται και χρυσοπληρώνει συνεχώς και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται με τη συγχώνευση των νοσοκομείων και τις νέες περικοπές που οδηγούν σε δραματική υποβάθμιση των μονάδων υγείας.
Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Καρύστου είναι χαρακτηριστικό.
Υποβαθμίζεται, απαξιώνεται ένα Νοσοκομείο που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή η οποία βρίσκεται 130 χιλιόμετρα μακριά από τη Χαλκίδα.
Υποβαθμίζεται, απαξιώνεται ένα Νοσοκομείο που καλύπτει τα απομακρυσμένα χωριά του Κάβο–Ντόρο και γενικότερα περιοχές με άθλιο οδικό δίκτυο, μια περιοχή με επαγγελματικές δραστηριότητες μεγάλης επικινδυνότητας, μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων λόγω προβληματικού οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν ήδη σοβαρές ελλείψεις, αρχές Γενάρη 2012 μετακινήθηκε ο Τεχνολόγος του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στα τέλη του ίδιου μήνα μετακινήθηκε ο μοναδικός Φαρμακοποιός σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Στη συνέχεια μετακινείται για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας Καρδιολόγος και πρόσφατα μετακινήθηκε για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας η μοναδική Αναισθησιολόγος .
Η κατάσταση αυτή συνυπάρχει με χωροταξικές και κτηριακές παρεμβάσεις χωρίς προγραμματισμό, σοβαρά διοικητικά προβλήματα, απομάκρυνση μηχανημάτων κ.α.
Η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου έχει εντείνει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι την προηγούμενη περίοδο διεκδίκησαν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις το δικαίωμα για δωρεάν Υγεία, την κάλυψη των ελλείψεων και είπαν όχι στη συγχώνευση του Νοσοκομείου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στα προβλήματα αυτά και στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε γιατρούς και νοσηλευτές, για να σταματήσει η μετακίνηση του προσωπικού του Νοσοκομείου και η συγχώνευση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Παπακωνσταντίνου


Σχόλια