Οι επόμενες κινήσεις του Ευαγ. Βενιζέλου

23-03-12

















Τι σημαίνει η επιλογή της Φώφης Γεννηματά


Η ανακοίνωση του ονόματος της Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει θετικά και αρνητικά, οδηγεί ωστόσο σε ένα βέβαιο συμπέρασμα.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος, όπως λένε από χθες πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνει τις ριζικές αλλαγές για μετά τις εκλογές και μέχρι τις εκλογές θα προχωρήσει κρατώντας τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά αποτελεί «φωτογραφία» και των επόμενων κινήσεων του κ. Βενιζέλου.


Αποτελεί γέφυρα μεταξύ νέου και παλαιού ΠΑΣΟΚ αλλά όπως ήδη συζητείται σε καμία περίπτωση δε σηματοδοτεί την ανανέωση, μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση του Κινήματος αλλά είναι ερώτημα αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις πιο δύσκολες εκλογές για το ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μετά, έχει περάσει από τρεις υπουργικούς θώκους από το 2009, κανείς όμως δεν έχει ξεχωρίσει κάποια απόφασή της ή κάποια δράση της.


Όσοι πίεζαν για ριζικές αλλαγές και μάλιστα σε σύντομο χρόνο χθες απογοητεύτηκαν. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πλέον βέβαιο ότι ο κ. Βενιζέλος αφού άκουσε όλες τις γνώμες κατέληξε στη γραμμή των ισορροπιών και του «όλου ΠΑΣΟΚ».


Δε θα αλλάξει όργανα, δε θα αλλάξει γραμματέα (ο Μ. Καρχιμάκης αναμένεται να μείνει στη θέση του ως τις εθνικές εκλογές) δεν άλλαξε γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας, θα αλλάξει διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Η «σφιχτή δομή» που ζητά ο Α. Λοβέρδος και άλλα στελέχη θα αποτελέσει ερώτημα για μετά τις εκλογές και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δώσει το σύνθημα να συμβάλλουν φτιάχνοντας μία 50μελή εκλογική επιτροπή όπου θα χωρέσουν όλοι.


Οι κορυφαίοι όπως ο Α. Λοβέρδος, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Δ. Ρέππας, ο Φ.Πετσάλνικος, ο γραμματέας Μ. Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Βασ. Έξαρχος, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π. Ευθυμίου, ο Χρ. Πρωτόπαπας και ο Μ. Μπετενιώτης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Πάρις Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Τ. Αντωνίου, Ν. Ανδρουλάκης, Κ. Ασκούνης, Κ. Πανταζής, Δ. Σακελλάρης, Α. Παπαηλιούν κ.α.) αλλά και στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του όπως οι Γ. Δατσέρης, Δ. Παναγιωτάκης, Στ. Αγγελούδης, Γ. Γαζή, Γ. Ζαφειρόπουλος, Β. Γερανίδης (θα είναι ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων) κ.α.


Το βάρος , όπως είναι φυσικό κάθε φορά που συγκροτούνται χαώδη και πολυάριθμα όργανα θα επικεντρωθεί φυσικά στην ομάδα του πρωινού καφέ όπου συζητείται ότι θα είναι ένα κράμα κορυφαίων στελεχών και στενών συνεργατών του νέου προέδρου, «με περισσότερη αναλογία ΠΑΣΟΚ, από το επιτελείο Παπανδρέου όπου υπερίσχυαν οι λεγόμενοι κηπουροί» όπως λέει σε ειρωνικούς τόνους έμπειρο στέλεχος του κόμματος.


Πηγή:newsbest.gr

Σχόλια