'Εντονα και επικίνδυνα φαινόμενα στην Στερεά προβλέπει η ΕΜΥ τις επόμενες ώρες

10-04-12

















Βροχές και έντονες καταιγίδες το επόμενο εξάωρο στην Αργολίδα, την Κορινθία, την Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια, τις Δυτικές Κυκλάδες και κυρίως την Αττική και μέχρι το τέλος του εξαώρου στις υπόλοιπες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις άνεμους και μεγάλα ποσά νερού.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:


- Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα με τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)


- Να προγραμματίζουν τη μετακίνησή τους έτσι, ώστε να μη συμπίπτει ΅ε την αιχμή των καιρικών φαινομένων


- Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια


- Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
- Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
- Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος


- Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό



Πηγή:lamiastar.gr

Σχόλια