Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Χαλκίδα, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

09-05-12















Οκτώ ημέρες θα διαρκέσει επί Ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αμέσως μετά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Πέμπτη 10 Μαΐου το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ στην Αρχαία Ολυμπία. Στις 16 Μάη η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει απο τη Χαλκίδα.


Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέχρι και την παράδοσή της στην Βρετανική Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στις 17 Μαΐου, ώρα 19:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου το 1896 φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ίδια η φλόγα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Στόχος είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και να «ζεσταθούν» οι καρδιές όλων των ανθρώπων
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο θα είναι, ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.


Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα είναι και η πόλη της Χαλκίδας, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.


Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Χαλκίδα:

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στις 10.40 το πρωί, στο σημείο του δρόμου Δροσιά – Χαλκίδα, στη στροφή Γκαλένικα.
Λαμπαδηδρόμοι είναι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Χαλκίδας με συνοδούς διακριθέντες αθλητές από ολόκληρο το φάσμα των καλλιεργούμενων Ολυμπιακών Αθλημάτων της πόλης μας, τους οποίους υποδέχονται μαθητές σχολείων του Δήμου Χαλκίδας κατά μήκος της διαδρομής, θα διασχίσουν την Λ.Καραμανλή, τη γέφυρα Ευρίπου και θα κατευθυνθούν στην παραλία, μέχρι το Στρογγυλό, όπου θα έχει στηθεί ο βωμός και θα υπάρξει τελετή των τριάντα λεπτών, με χαιρετισμούς επισήμων και χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας θα παιανίσει των Ολυμπιακό Ύμνο, τον Εθνικό Ύμνο Αγγλίας και τον Εθνικό Ύμνο Ελλάδας.
Αμέσως μετά η φλόγα αναχωρεί με λαμπαδηδρόμους μέχρι την υψηλή γέφυρα μέσω της παραλιακής, (μπροστά από τη Σχολή Πεζικού, Βούρκο), για να συνεχίσει το ταξίδι της σε Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει στην Ακρόπολη.

Οι Λαμπαδηδρόμοι και Συνοδοί είναι οι κάτωθι:

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ
ΑΊΝΔΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 3η θέση (γυναικών)
ΤΣΙΚΟΥΝΑ ΣΤΕΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ 5η θέση (γυναικών)
ΜΙΤΣΙΦΙΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 3η θέση (γυναικών)
ΛΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 4η θέση (ανδρών)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΑΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2η θέση (εφήβων)

ΣΥΝΟΔΟΙ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΜΟΥΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΜΠΑΡΔΑΚΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΛΕΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΡΓΙΑΝΟΣ ΔΑΥΙΔ
ΤΑΡΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΔΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΟΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Πηγή:eviaportal.gr

Σχόλια