«Νίπτουν τα χείρας τους» για τα 2,5εκατ. ευρώ της αστικής ανάπλασης του κέντρου της Λιβαδειάς 30 Μαΐου 2012

31-05-12













Τελικά ποιός ευθύνεται για τις «τεράστιες κακοτεχνίες» που παρουσιάζει το έργο της αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Λιβαδειάς, κυρίως στους δύο βασικούς οδικούς της άξονες τις οδούς Στ. Ιωάννου και Ε. Βενιζέλου.Η δυόμιση ωρών συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ είναι αποκαλυπτική για την επιπολαιότητα (ορισμένοι διακρίνουν και σκοπιμότητα) που αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά 1,5 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε και κατά 1εκατ, περίπου από ίδιους πόρους του δήμου.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τ.Υ του δήμου κ. Νταλιάνη «εάν φταίει κάτι είναι ότι ατυχήσαμε στους κανόνες χρήσης του έργου».
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή κ. Δασιγένη, φταίει η διέλευση βαρέων οχημάτων, αμέσως μετά το στρώσιμο του δρόμου.
Στην κακή χρήση του έργου αποδίδει τα προβλήματα ο δ.σ της μείζονος μειοψηφίας Γ. Αποστόλου, που ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων την περίοδο κατασκευής.Και οι τρεις, άμεσα εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του έργου, έχουν ταύτιση απόψεων!!
Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. η Γ. Πούλου μίλησε για «αστοχία υλικού, που ανέβασε στα ύψη την αξία του έργου».
Την απόδοση ευθυνών ζήτησε ο δ.σ Ν. Κοτσικώνας, που ζήτησε «να μην παραληφθεί το έργο, εάν δεν αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για το δήμο».
«Την καυτή πατάτα» καλείται να διαχειριστεί η δημοτική αρχή του Ν. Παπαγγελή, που θα πρέπει να βρει την ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Για το σκοπό αυτό πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής από την Τ.Υ., τον κατασκευαστή και το ΤΕΕ.
Για «αίσχος έργο», έκανε λόγο ο δ.σ της πλειοψηφίας Γ. Παλαμίδας, που αναρωτήθηκε ποιός θα πάρει την πολιτική ευθύνη παραλαβής του έργου.

Όποια αιτία κι αν υιοθετήσει κάποιος, σίγουρα υπάρχουν υπεύθυνοι, τους οποίους η σημερινή δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να καταδείξει , αν δεν μπορεί η ίδια, ας στείλει το φάκελλο του έργου στον Εισαγγελέα.
Πρόκειται για ένα έργο δαπανηρό, που ταλαιπωρεί τους πολίτες και αντί να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πόλης την υποβαθμίζει. Συν το ότι θα πρέπει ο δήμος, δηλαδή οι πολίτες, να πληρώνει σε ετήσια βάση ένα σημαντικό ποσό για την συντήρηση του έργου.

Πηγή:www.siriosfm.gr

Σχόλια