Βοιωτία: Ρομά "σήκωσαν" όλα τα φρεάτια!

10-05-12
















Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από πολίτες για ένα ζευγάρι Ρομά, που κινούταν με ένα φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες και στο οποίο φόρτωναν όποια σχάρα φρεατίου έβρισκαν στον δρόμο τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ορχομενού και της Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν το αυτοκίνητο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο 46χρονος όμως οδηγός, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή, η οποία συνεχίστηκε και μέσα στο χωριό Άγ. Δημήτριος Ορχομενού, όπου το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών ξέφυγε από την πορεία του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Ο 46χρονος μαζί με την 40χρονη συνοδηγό συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ενώ οι έμφορτες σχάρες φρεατίων που είχαν αφαιρεθεί, αναγνωρίσθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού και του αποδόθηκαν..

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και από τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει το μήνα Απρίλιο μία σχάρα φρεατίου, μήκους 75 μέτρων, από το Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού, 10 σχάρες, μήκους ενός μέτρου η καθεμία, από την περιοχή της Δραγατσούλας και μία σχάρα φρεατίου, μήκους 10 μέτρων, από την περιοχή «Καρκάρη».
Η συνολική ζημιά από τα κλεμμένα φρεάτια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου Ορχομενού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Το ζευγάρι διέμενε στο Πυρί Θηβών και η αστυνομία εξετάζει τώρα την εμπλοκή του και άλλες περιπτώσεις, αφού και στη περιοχή της Θήβας έχουν ρημάξει τα καλώδια του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων.

Πηγή:madata.gr

Σχόλια