«Η Μπακογιάννη δίνει σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ»

22-05-12















Όμως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ

Η διαδικτυακή πύλη EurActiv.com δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Η Μπακογιάννη δίνει σανίδα σωτηρίας στη Νέα Δημοκρατία» το οποίο αναφέρεται στην προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη και στελεχών του κόμματός της (Δημοκρατική Συμμαχία) στη ΝΔ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΝΔ χθες ανακοίνωσε ότι μία μικρή αποσχισθείσα ομάδα βουλευτών από τους κόλπους της ΝΔ υπό την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε να επανενωθεί με το κόμμα της ΝΔ ενόψει των προσεχών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 προβάλλοντας ως σημαντικό λόγο την παραμονή της χώρα στο ευρώ.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ένα σύντομο ιστορικό των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου 2012 όπου δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης και γι' αυτό άλλωστε η χώρα οδηγείται στις 17 Ιουνίου σε νέα προσφυγή στις κάλπες.


Αναφέρεται επίσης ότι η Nτ. Μπακογιάννη είναι κόρη του βετεράνου Έλληνα πολιτικού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η οποία διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών (2006-2009) καθώς ήταν και η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Αθήνας (2003-2006). Το 2010 αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη ΝΔ επειδή εξέφρασε την υποστήριξή της στο Σχέδιο Διάσωσης, στάση αντίθετη από τη γραμμή του κόμματος. Στο νέο κόμμα που σχημάτισε προσέδωσε ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στη στάση των Ευρωπαίων ηγετών σε μελλοντική εκλογή κόμματος το οποίο δεν υποστηρίζει το Σχέδιο Διάσωσης, δηλαδή το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα ή ακόμα και την έξοδο της από την Ευρωζώνη.

Τέλος, παρουσιάζονται οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε ότι καλωσορίζει την απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματός της προκειμένου να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια με τη ΝΔ για συσπείρωση ενός ισχυρού πατριωτικού μετώπου το οποίο θα αντιταχθεί στην πολιτική του λαϊκισμού η οποία θα οδηγήσει στη χρεοκοπία, διεθνή απομόνωση και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σκοπός της ΝΔ σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά, είναι η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και σαφώς η χώρα να παραμείνει εντός Ευρωζώνης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια