Θεσμός η Νεανική Γιορτή της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού

14-05-12





















Θεσμός έγινε πλέον η «Γιορτή Νεολαίας» που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού με τον Ιερό Ναό Παναγία Σκριπούς υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου. Για ένατη συνεχή χρονιά οι νέοι μας, και όχι μόνο, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους σε μια ομολογουμένως υπέροχη βραδιά που δεν της έλειπε τίποτα και που μετά από πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κου Γιώργου Ζυγούρη, ήταν αφιερωμένη στις αρχαιότητες του Ορχομενού. Η «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» ήταν Χορηγός Επικοινωνίας.

Πάνω από χίλια άτομα μάταια προσπάθησαν να βρουν μια θέση στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου που για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει την αγάπη του κόσμου που ήρθε να καμαρώσει τους νέους μας να δημιουργούν στο χορό, στο θέατρο, στη ζωγραφική, στη μουσική, στο τραγούδι. Η γιορτή άρχισε με προβολή βίντεο για την ιστορία του αρχαίου Ορχομενού που δημιούργησε η Π.Π.Ο. και που το προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στη διάρκεια του βίντεο, χόρεψαν τα μπαλέτα της κας Έφης Μηλιώτη σε χορογραφίες με θέμα τη μυθολογία του Ορχομενού. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων με χορούς που είχαν τις ρίζες τους απ’ την αρχαιότητα. Ακολούθησαν δύο θεατρικά μονόπρακτα που απέδωσαν με επαγγελματική συνέπεια τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας της Π.Π.Ο. με την επιμέλεια της θεατρολόγου κας Χαρούλας Ψιλοπούλου.


 Στη συνέχεια το λόγο είχαν οι μοντέρνοι χοροί που ξεσήκωσαν όλη τη νεολαία μας σε ένα ξέφρενο πανηγύρι. Φυσικά, δεν έλειψε και το τραγούδι. Η παιδική χορωδία της Π.Π.Ο. υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κου Βασίλη Ζαραμπούκα, ο Χρήστος Κολοβός, η Βάσια Ζαννιά και οι αδελφές Έλενα και Ζαχαρένια Παπλωματά μας συνεπήραν με το τραγούδι τους και μας έκαναν να τραγουδήσουμε μαζί τους.  Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Ορχομενού κου Κώστα Ξηρογιάννη που συνεχάρη τα παιδιά και τους συντελεστές της εκδήλωσης.  Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν οι μαθητές του Λυκείου και των Γυμνασίων Ορχομενού παρέδωσαν στον Δήμαρχο επιταγές με την συμβολική χρηματική συμβολή των μαθητών για την επιτυχία του προγράμματος. Η γιορτή έκλεισε με ελληνικούς χορούς απ’ τα παιδικά και νεανικά τμήματα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού που χόρεψαν νησιώτικους και μικρασιάτικους χορούς σε διδασκαλία των καθηγητών φυσικής αγωγής Δημήτρη Ζυγογιάννη και Μαρίας Κραβαρίτη. Πάνω από ογδόντα παιδιά κατέκλυσαν τη σκηνή και με τους υπέροχους χορούς τους έκλεισαν πανηγυρικά την όμορφη αυτή γιορτή. Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου λειτούργησε έκθεση φωτογραφικού υλικού της Π.Π.Ο. με τις αρχαιότητες του Ορχομενού και ζωγραφικής των μαθητών Α΄ και Β΄ Γυμνασίων Ορχομενού με την επιμέλεια της καθηγήτριας Καλών Τεχνών κας Κατερίνας Ξηρογιάννη. ‘Έκθεση ζωγραφικής έκαναν και τα παιδιά της Π.Π.Ο. με θέμα τις αρχαιότητες του Ορχομενού υπό την επίβλεψη της αρχιτέκτωνος  κας Μάρως Ρόδη που είχε και τη γραφιστική επιμέλεια και σκηνογραφία όλης της εκδήλωσης.
Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

ΠΗΓΗ:tabloid.gr

Σχόλια