Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού γραπτού δοκιμίου με θέμα «ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ»


15-05-12




















Με μία λιτή εκδήλωση, ανάλογη της περίστασης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού γραπτού δοκιμίου, μεταξύ των μαθητών και μαθητριών γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Λεβαδέων, με θέμα «ΝΟΥΣ ΕΥΦΥΗΣ» που διοργάνωσε ο ΄Ομιλός μας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.
Αυτός ο διαγωνισμός, προέκυψε από την επίσκεψη στην Πόλη μας, στις 18 Ιανουαρίου 2012, του Χρυσού Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου, αποβλέποντας στη σύνδεση του αθλητικού ιδεώδους με τις πνευματικές αξίες, δίνοντας τη δυνατότητα μίας ισορροπημένης ανάπτυξης ενός υγιούς σώματος, σε συνδυασμό με τη διανόηση, έτσι ώστε να θωρακιστεί θεωρητικά η επιλογή της άθλησης, ως τρόπου ζωής, καθώς και η αποφυγή εξαρτησιογόνων ουσιών και επιβλαβών συνηθειών.
Σ’ αυτή τη διαδικασία συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες, απ’ όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Δήμου Λεβαδέων, καταθέτοντας τα γραπτά τους δοκίμια, στην Επιτροπή Αξιολόγησης, που συγκροτήθηκε, με ευθύνη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας, του κ. Ιωάννη Τσούρα, με Πρόεδρο τον κ. Μαϊστρέλη Ευστράτιο, Σχολικό Σύμβουλο και μέλη τις καθηγήτριες φιλολογίας κυρίες Γκάγκαρη Μαρία, Καντά Μαρία, Ρουμπιέ Αγγελική και Τριανταφυλλοπούλου Σοφία.
Σύμφωνα με το πρακτικό της  Επιτροπής, διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες, γυμνασίων και λυκείων αντίστοιχα.
Από τα γυμνάσια
1ο βραβείο : Πραγιάννη Σοφία, του γυμνασίου Δαύλειας
2ο βραβείο : Γιαμάς Λουκάς, του 2ου γυμνασίου Λιβαδειάς
3ο βραβείο : Σμυρναίου Αργυρώ, του 2ου γυμνασίου Λιβαδειάς &
                    Αποστόλου Ειρήνη, του 1ου γυμνασίου Λιβαδειάς
Από τα λύκεια
1ο βραβείο : Μαλέκα Μαρία-Δήμητρα, του 2ου Γ.Ε.Λ. Λιβαδειάς
2ο βραβείο : Γκιγκέλου Μαρία, του 2ου Γ.Ε.Λ. Λιβαδειάς
3ο βραβείο : Πάπα Γεώργιος, του ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς
Σ’ όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν τους απονεμήθηκαν έπαινοι, καθώς και από μία αθλητική υποτροφία συμμετοχής τους, σε μία από τις δραστηριότητες του Ομίλου μας, για το έτος 2012-2013.
Επιπλέον, στους πρώτους νικητές, κάθε κατηγορίας δόθηκε I - TABLET, αξίας 200,00 €, στους δεύτερους και τρίτους νικητές, δωροεπιταγή αξίας 100,00 € και 50,00 € αντίστοιχα, καταστήματος της Πόλης μας, για την προμήθεια αθλητικού υλικού.


Εκτός από τις απονομές των βραβείων, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Κα Παπαθωμά   Φανή, Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Τσούρας Ιωάννης, καθώς και η Πρόεδρος του Ομίλου μας Κα Θεοδώρου-Μπενέτου Γεωργία.
 Η Πρόεδρός, μας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που μετείχαν στον διαγωνισμό και συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά που διακρίθηκαν, τονίζοντας την ανάγκη σύμμετρης ανάπτυξης του νου και του σώματος, στοιχεία απαραίτητα για τη δημιουργία ατόμων χρήσιμων στην κοινωνία μας. Αυτός είναι  και ο στόχος του Ομίλου μας, όπως είπε χαρακτηριστικά και είμαστε υπερήφανοι, γιατί σ’ αυτή την προσπάθειά μας δεν είμαστε μόνοι, έχουμε πολλούς και άξιους συμπαραστάτες. Κλείνοντας τον χαιρετισμό της ευχαρίστησε και δημόσια τον κ. Ιωάννη Τσούρα, για την άριστη συνεργασία, την φιλόλογο Κα Κατερίνα Δημόκα, η οποία ήταν εμπνευστής του θέματος και συντάκτης της σχετικής προκήρυξης, καθώς και όλα τα μέλη της επιτροπής, για τον ελεύθερο χρόνο που διέθεσαν στην αξιολόγηση των δοκιμίων.
Στη συνέχεια, η ψυχολόγος Κα ΄Ελλη Στάμου, μετά τη σύντομη αναφορά της στο έργο που επιτελεί ο σύλλογος Χαμόγελο του Παιδιού, ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων κ. Παπαλάμπρος Βασίλης, η δημοτική σύμβουλος Κα Πούλου Γιώτα, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθηγητές, γονείς, καθώς και πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες των παιδιών που διακρίθηκαν.

Πηγή:thivanews.blogspot.com

Σχόλια