Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία των Δήμων-Μελών

17-05-12













Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Δημοτικά σχολεία των Δήμων-Μελών


Η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ) έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που αφορά τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
















Χθες ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Θήβας, ενώ τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου θα ολοκληρωθεί και η ενημέρωση των Δημοτικών Σχολείων των υπολοίπων Δήμων καθώς και των Δημοτικών τους διαμερισμάτων.
Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ περιλαμβάνει μια παρουσίαση για το περιβάλλον, τα αποτελέσματα της λανθασμένης συμπεριφοράς μας απέναντι σε αυτό, τους κινδύνους που επιφυλάσσει καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης, με έμφαση στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση. Επιπλέον, μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι μαθητές για τους κανόνες της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Τέλος, στα πλαίσια του προγράμματος, διανέμεται στους μαθητές έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για το περιβάλλον, την λειτουργία του ΧΥΤΑ και τις περιβαλλοντικές δράσεις της επιχείρησης.
Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την σωστή ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την συμμετοχή των πολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων, μπορούμε να ελπίζουμε στην επίλυση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας. Γνωρίζουμε επίσης πως επενδύοντας στους νέους μας αισιοδοξούμε για το μέλλον του περιβάλλοντος της περιοχής μας και αποφεύγουμε νέα προβλήματα και παραλήψεις του παρελθόντος.


Από την
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε

Θήβα : 15/05/2012

Πηγή:thivanews.blogspot.com


Σχόλια