Οι ιδιωτικοποιήσεις του Πούτιν… ο ΟΤΕ, οι τράπεζες…

25-05-12


















Μπορεί να μιλάμε για μια χώρα με το ειδικό βάρος της Ρωσίας στο διεθνές σκηνικό και όχι για την απαξιωμένη – προσωρινά – Ελλάδα, ωστόσο, η στάση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στον τομέα της ενέργειας χρήζει αναφοράς, σχολιασμού και σίγουρα έντονου προβληματισμού…
Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει στια παρόντα επίπεδα αποτιμήσεων εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς δεν αντιστοιχούν με την πραγματική τους αξία. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, δεν θα ήθελε να δει πωλήσεις στα παρόντα επίπεδα και στη συνέχεια μεταπώληση από τους αγοραστές οι οποίοι θα καταγράψουν και θα καρπωθούν τις υπεραξίες που θα προκύψουν, υπονοώντας ότι αυτό δεν είναι παραγωγική αλά κερδοσκοπική προσέγγιση.
Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ότι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα της ρωσικής οικονομίας. Μακάρι η τακτική του Ρώσου προέδρου να παραδειγματίσει αρκετούς και στο εσωτερικό της χώρας. Δεν υιοθετούμε τη ρητορική κάποιων περί «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας», αλλά δεχόμαστε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός σε οποιαδήποτε τιμή.

Πηγή:elladasimera.blogspot.com



Σχόλια