Βότανα της Κρήτης» του Αντώνη Αλπιμπέρτη από τις εκδόσεις Mystis


 11-05-12























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντώνης Αλιμπέρτης



Βότανα της Κρήτης
Ιδιότητες και χρήσεις των φυτών

Σχήμα: 17x24, Σελ:354 , Τιμή: 30 ευρώ
ISBN: 978-960-6655-69-2
Εκδόσεις Mystis


Από τις εκδόσεις Mystis κυκλοφόρησε το βιβλίο «Βότανα της Κρήτης» με κείμενα και φωτογραφίες του φυσιοδίφη Αντώνη Αλπιμπέρτη.

Πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά που μας συστήνει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το συναρπαστικό κόσμο των βοτάνων, των αρωματικών, εδώδιμων και καλλωπιστικών φυτών της Κρήτης για τα οποία το νησί φημίζεται από τα πανάρχαια χρόνια της εποχής του Μίνωα.

Κανένα άλλο βιβλίο δεν περιέχει τέτοιο μεγάλο όγκο φαρμακευτικών και βρώσιμων φυτών (περίπου 500). Η παρουσίαση τους είναι αλφαβητική και γίνεται σύμφωνα με τις οικογένειες, τα γένη, τα είδη, τα υποείδη και τις ποικιλίες και συνοδεύεται από μία ή περισσότερες έγχρωμες φωτογραφίες τους και μία απλή περιγραφή. Στη συνέχεια, προσδιορίζεται ο βιότοπος και ο καταμερισμός τους στο νησί. Η αναφορά τελειώνει με τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους και συχνά με προτάσεις για τη χρησιμοποίησή τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα φυτά που πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες.


«Είθε» σημειώνει ο συγγραφέας στο βιβλίο, «η γνωριμία μας με αυτόν τον υπέροχο κόσμο της φύσης να μας εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό που απαιτούνται για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία του. Φύση και άνθρωπος είμαστε τόσο στενά συνδεδεμένοι που μόνο αρμονικά θα έπρεπε να συνυπάρχουμε».


Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Αλπιμπέρτης γεννήθηκε το 1943 στην Περάστρα της Τήνου. Σπούδασε στην Αθήνα και στη Γαλλία. Εργάστηκε για 36 χρόνια ως καθηγητής γαλλικών στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.
Βιβλία του: «Οι ορχιδέες της Κρήτης και της Καρπάθου», «Τα ωραιότερα αγριολούλουδα της Κρήτης», «Ακολουθήστε μας στο φαράγγι της Σαμαριάς», «Ακολουθήστε μας στη Σπιναλόγκα», «Η Παναγία της Τήνου», «Χαίρε, Βασιλιά Μίνωα», «Καλημέρα, κυρά Σπιναλόγκα». Όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Mystis.




Εκδόσεις MYSTIS (Α. Τσιντάρης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
Μεν. Παρλαμά 108 Ηράκλειο, Τηλ. 2810 346451 / 226518
info@mystis.gr www.mystis.gr

Πηγή:thivanews.blogspot.com



Σχόλια