Φοιτητές με φούστα στην Οξφόρδη!

30-07-12














Με φούστα και καλσόν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν οι άρρενες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στις εξετάσεις και στις επίσημες εκδηλώσεις τους.
Κατόπιν αιτήματος του φοιτητικού συλλόγου ομοφυλοφίλων και τρανσέξουαλ, ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας αλλάζει για πρώτη φορά την τελευταία χιλιετία τους κανονισμούς του, και πιο συγκεκριμένα τον επιβεβλημένο ενδυματολογικό κώδικα για τους φοιτητές κατά τη διάρκεια εξετάσεων και λοιπών επίσημων εκδηλώσεων.
Σύμφωνα με τον παλιό κανονισμό, οι άρρενες φοιτητές ήταν υποχρεωμένοι να φορούν...
σκουρόχρωμο κοστούμι και κάλτσες, μαύρα παπούτσια, άσπρο παπιγιόν και πουκάμισο κάτω από την τήβεννό τους. Οι φοιτήτριες πρέπει να είναι ντυμένες με σκουρόχρωμη φούστα ή παντελόνι, λευκό πουκάμισο, μαύρο καλσόν, παπούτσια και μια μαύρη κορδέλα δεμένη φιόγκο στον λαιμό τους...
Στο παρελθόν, ο ενδυματολογικός αυτός κώδικας τηρούνταν αυστηρά και η παράβασή του τιμωρούνταν μέχρι και με αποβολή, την εσχάτη των ποινών.
Η αλλαγή στον κανονισμό περιορίζεται στην αφαίρεση οποιασδήποτε μνείας στο φύλο των φοιτητών, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν πλέον οι άνδρες να έρθουν ντυμένοι με τη «γυναικεία» ενδυμασία και το αντίστροφο. Οπως δήλωσε η υπεύθυνη του Πανεπιστημίου για τα θέματα αυτά, Τζες Παμφρέι, η αλλαγή θα επιτρέψει σε έναν μικρό αριθμό ατόμων να μην υποστούν περισσότερο στρες την περίοδο των εξετάσεών τους.

Πηγή:http://online-pressblog.blogspot.gr

Σχόλια