CNN: Οι νέοι στην Ελλάδα ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν

14-07-12
















Η ανεργία, η μετανάστευση, η αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ήταν τα βασικά θέματα σε σημερινό δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, όπου... έξι νέα παιδιά από την Ελλάδα έδωσαν τη δική τους απάντηση για το πως αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση της χώρας.

Η Μαρία Παπαναγιωτάκη και ο Αριστοτέλης Σκαλίζος αν και δεν είναι μεν άνεργοι έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους και πλέον καλούνται να αποφασίσουν αν θα μείνουν ή θα φύγουν από τη χώρα. Η κοπέλα σκέφτεται να πάει στην Αμερική ή Αγγλία. Ο νεαρός θέλει να μείνει και να παλέψει για τη χώρα του. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κανένας από τους δυο δεν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές καθώς δεν είχαν χρήματα για να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο 19χρονος ο Νίκος, έχει όνειρο να πάει να σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών της Ολλανδίας. «Είναι μια πολύ όμορφη χώρα και ότι χρήματα βγάλω θα τα στέλνω στην οικογένειά μου στην Ελλάδα»

Ενας ακόμη νέος που μίλησε, είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και να αποκτήσει τις δικές της δυνάμεις. Πολιτικά και οικονομικά. Δεν φοβάμαι όμως γιατί η χώρα μου έχει αντιμετωπίσει πολλές καταστροφές στο παρελθόν και τα έχει καταφέρει».

Τέλος το δημοσίευμα φιλοξενεί τις απόψεις δυο ακόμη νέων της Χριστίνας Ψαρράς και του Γιώργου Σταθόπουλου. Η 27χρονη Χριστίνα, σπούδασε στο London School of Economics, ενώ ο 33χρονος Γιώργος στο Middlesex University. Παρότι σπούδασαν στο εξωτερικό, και οι δύο επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ.

Περιγράφουν την πατρίδα τους ως μία χώρα όπου «το κάθε άτομο μαγειρεύει και για τον επισκέπτη, για αυτόν που φιλοξενεί, οι γονείς παραμένουν κοντά στα παιδιά τους, οι παρέες μαζεύονται σε σπίτια και συζητάνε». Όλα τα παραπάνω όμως, "θολώνουν" από την απόγνωση και τον φόβο που νοιώθουν οι νέοι που ακόμα μένει να δούμε το πως αυτό θα μεταφραστεί.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει τόσο την καθημερινή ζωή και την οικονομική κατάσταση των νέων, αλλά και τις μεταξύ τους ερωτικές σχέσεις.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια