Κοιμόταν για 2 μήνες!

20-08-12



















Φαντάζει αδύνατον. Όσο κουρασμένος και να είναι, όσα απανωτά ξενύχτια και να έχει υποστεί, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κοιμάται 2 μήνες συνεχόμενα. Και να ξυπνά μόνο για να πάει στην τουαλέτα και να πιει νερό.
Κι όμως, η 15χρονη μαθήτρια της φωτογραφίας κοιμόταν 20 ώρες την ημέρα επί δύο μήνες. Μετά βίας η μητέρα της κατάφερνε να της δώσει λίγο φαγητό, όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι σε κατάσταση νιρβάνα.
Η Στέισι Κόμερφορντ (Stacey Comerford) είναι ένας από τους 1.000 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό και ως σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης.
Κάθε επεισόδιο της ασθένειας κρατά ολόκληρες εβδομάδες, το τελευταίο όμως διήρκεσε 2 ολόκληρους μήνες.
«Τα επεισόδια έρχονται χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση», δηλώνει η μητέρα της νεαρής μαθήτριας, Μπέρνι Ρίτσαρντς (Bernie Richards) στην Daily Mail.
«Την έχω βρει να κοιμάται ακόμα και στο πάτωμα της κουζίνας».
«Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ξυπνά μόνο για να πάει στην τουαλέτα και να πιει νερό. Αλλά ακόμα και τότε δεν είναι εντελώς ξύπνια».
«Όταν ξυπνά, νομίζει ότι έχει περάσει μία μέρα. Δεν θυμάται απολύτως τίποτα».
Η κυρία Ρίτσαρντς παρομοιάζει την κατάσταση της κόρης της με το κινηματογραφικό Jekyl & Hide!
«Είναι σα να έχω δύο διαφορετικά παιδιά μέσα στο σπίτι. 'Oταν είναι σε κατάσταση ύπνου συμπεριφέρεται σαν μωρό 5 χρονών. Γίνεται ξεροκέφαλη και θέλει να γίνεται μόνο το δικό της».
Τα συμπτώματα ξεκίνησαν πριν από δύον χρόνια, αλλά η ασθένεια διαγνώστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
Οι γιατροί της αρχικά πίστευαν ότι είναι άλλη μια κυκλοθυμική έφηβη...
Η Στέισι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σχολείο λόγω της σπάνιας ασθένειάς της. Η ίδια όμως εξομολογείται ότι το πιο δύσκολο πράγμα ήταν ότι αρχικά κανένας δεν την πίστευε!
«Έχω χάσει έξι εξεταστικές και τα γενέθλιά μου τον Νοέμβριο», λέει.
«Είναι όμως πιο εύκολο τώρα που ο κόσμος ξέρει τι έχω. Είναι πιο εύκολο να τους εξηγήσω τι μου συμβαίνει. Πριν, δεν με πίστευαν. Στο σχολείο με κορόιδευαν όταν του ςέλεγα ότι νιώθω κουρασμένη και θέλω να πάω σπίτι».


Πηγή: tsantiri.gr

Σχόλια