Πως θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας

02-08-12















Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από το νέο του πόστο.

Ως πρώτη προτεραιότητά του ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε τα μεγάλα οδικά έργα και την επανέναρξη των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Τόνισε μάλιστα ότι θα δημιουργηθούν άμεσα 30.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα 60.000 θέσεις.
Επόμενη προτεραιότητα, ανέφερε, είναι η επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιτευχθεί με απλοποίηση των διαδικασιών, αναθεώρηση του προγράμματος και διαρκή επόπτευση 181 μεγάλων έργων.
Τρίτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, οι οποίες διαβεβαίωσε πως θα γίνουν «με φροντίδα για τους φορολογούμενους και μέριμνα για τους εργαζόμενους».
Η προσέλκυση επενδύσεων με νέο νόμο, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, είναι τέταρτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τον υπουργό ως προϋπόθεση για την ανάταξη του κλίματος εμπιστοσύνης.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε ως πέμπτη προτεραιότητα την Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, καθώς -όπως δήλωσε «το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αποτελεί βασική αιτία της κρίσης».
Ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην βελτίωση του επιχειρηματικου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ δεσμεύτηκε για διαρθρωτικές αλλαγές για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Προανήγγειλε επίσης μεταρρύθμιση για τις Δημόσιες Συμβάσεις, με στόχο μεγαλύτερη διαφάνεια και εξοικονόμηση δαπανών, καθώς και την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων και διαμόρφωση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.
Ακόμη μία προτεραιότητα του υπουργείου που γνωστοποιήθηκε είναι η απελευθέρωση αγοράς στις Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές ΚΤΕΛ .

Πηγή: naftemporiki

Σχόλια