Προσλαμβάνονται 400 γιατροί στο ΕΣΥ ...

18-08-12














Στην προκήρυξη 400 θέσεων επικουρικών γιατρών που θα καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων υγείας του ΕΣΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται -εκτός απροόπτου- να δημοσιοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα αφορά κυρίως σε γιατρούς που θα... τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας όπου και παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη χρειάστηκε η συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δεδομένο τους περιορισμούς στις προσλήψεις που έχει «επιβάλει» η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής.

Eν τω μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται πλέον φαρμακοποιοί και υπουργείο Υγείας. Από τη μία πλευρά, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε πανελλαδική αναστολή της πίστωσης στους ασφαλισμένους εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώσει με βάση τις συμβατικές του υποχρεώσεις (ήδη σε πολλούς νομούς έχουν ήδη αρχίσει κινητοποιήσεις), από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει εμμέσως ότι δεν δρα υπό καθεστώς απειλής. Η θέση της ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να τρέχει πίσω από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και συνδέει άμεσα την αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ με τη στάση των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επαφή που είχαν χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποφασίστηκε η σύσταση διυπουργικής επιτροπής σε επίπεδο γενικών γραμματέων (θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του υπ. Τουρισμού) για τον προσδιορισμό των χρεών των λιβυκών αρχών προς νοσοκομεία και ξενοδοχεία της χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος ιατρικής αποκατάστασης τραυματιών.

Η επιτροπή θα συνεργαστεί και με την εταιρεία που έχει αναλάβει το σχετικό έργο από την πλευρά του λιβυκού κράτους. Κατά πληροφορίες, εξετάζεται και ο τρόπος «εισροής» των Λιβύων τραυματιών στη χώρα μας κυρίως σε περιπτώσεις «επανελέγχου» ή συνέχισης θεραπείας, με γνώμονα το αν την είχαν πραγματικά ανάγκη.

Πηγή:nonews-news.blogspot.gr

Σχόλια