4 εντυπωσιακές παραλίες κοχυλιών

18-08-12



Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα.
Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα.

1. Shell Beach, Δυτική Αυστραλία

Η παραλία των Κοχυλιών (Shell Beach) βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πόλης Denham στην περιοχή Shark Bay της δυτικής Αυστραλίας.

Η παραλία έχει μήκος που ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα, και αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν σκάψεις υπάρχουν κοχύλια ακόμη και σε βάθος 10 μέτρων!

















2. Sanibel Island, Φλόριντα, ΗΠΑ

Ένας από τους λόγους που το νησί Sanibel προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο είναι και η τεράστια ποσότητα κοχυλιών που ξεβράζεται στις ακτές του.

Κάθε χρόνο 20.000 με 30.000 άνθρωποι επισκέπτονται το νησί Sanibel για να περπατήσουν στις παραλίες με τα κοχύλια.



















3. Shell Beach, Άγιος Βαρθολομαίος

Η παραλία με τα κοχύλια στο νησί του Αγίου Βαρθολομαίου, που ονομάζεται επίσης και Grande Galet, είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία του νησιού.

Πολλοί επισκέπτες και επιβάτες κρουαζιερόπλοιων σχεδιάζουν έτσι τις διακοπές τους ώστε να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά αυτό το υπέροχο θαύμα της φύσης.




















4. Jeffreys Bay, Νότια Αφρική

Το Jeffreys Bay είναι μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Eastern Cape, στη Νότια Αφρική. Η παραλία αν και δεν είναι τόσο θεαματική όσο το νησί Sanibel ή η Shell Beach, είναι γνωστή ωστόσο, για τα άφθονα θαλασσινά κοχύλια, τα εξωτικά ψάρια και τα καλαμάρια της.

Το μουσείο των κοχυλιών που υπάρχει στην πόλη στεγάζει πάνω από 600 είδη οστράκων. Είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κοχυλιών στη Νότια Αφρική και προσελκύει φανατικούς του είδους από όλο τον κόσμο.




















Πηγή:planitikos.gr

Σχόλια