Bενεζουέλα: 39 νεκροί από την έκρηξη στο διυλιστήριο

26-08-12















Τους 39 έφθασαν οι νεκροί και τους 80 οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον...
τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή «έρευνας σε βάθος για τις συνθήκες και τα αίτια» της έκρηξης στο διυλιστήριο. «Θέλω να εκφράσω τον βαθύτατο πόνο που ένιωσα όταν άρχισα να πληροφορούμαι γι'αυτήν την τραγωδία», δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεφώνημά του στην κρατική τηλεόραση.

«Αυτήν την ώρα, ο αριθμός των συμπατριωτών μας που είναι νεκροί ανέρχεται σε 39: οι 18 είναι στρατιώτες, μέλη της εθνικής φρουράς, 15 είναι πολίτες και έξι σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα, ανεβάζοντας τον προηγούμενο απολογισμό που έκανε λόγο για 26 νεκρούς.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα παιδί δέκα ετών, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις της στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο VTV, η Στέλλα Λούγο, κυβερνήτης της πολιτείας Φάλκον.

Η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από διαρροή αερίου, σημειώθηκε χθες στη 01:11 τοπική ώρα (08:41 ώρα Ελλάδας) στο διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία Φάλκον, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, και το οποίο διαχειρίζεται η εθνική εταιρεία πετρελαίου PDVSA.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια