Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες στη μείωση μισθωμάτων του Δημοσίου

28-08-12















Στις πληροφορίες περί νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα μειώνονται εκ νέου τα μισθώματα που καταβάλει το δημόσιο, η ΠΟΜΙΔΑ αντέδρασε άμεσα με επιστολή της προς τον...
Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Με την επιστολή επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι από τους εκμισθωτές αυτούς κλήθηκαν από τις υπηρεσίες προς τις οποίες εκμισθώνουν τα ακίνητά τους να αποδεχθούν μετά την προηγούμενη νομοθετική μείωση, και άλλη μια μείωση της τάξης του 10-25%, ενώ οι ιδιοκτήτες αυτοί είναι οι ίδιοι που εντός των επομένων εβδομάδων θα πρέπει να καταβάλουν ΕΤΑΚ, φόρο εισοδήματος, ΕΕΤΗΔΕ και ΦΑΠ για τα έτη 2010, 2011 και 2012 κλπ.

Το Μάιο 2010 ο τότε Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή να κληθούν οι εκμισθωτές ακινήτων προς το δημόσιο τομέα να αποδεχθούν μείωση των μισθωμάτων τους κατά 20%. Το «κούρεμα» αυτό αποδέχθηκε το 90% περίπου των ιδιοκτητών, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε νομοθετικά ένα χρόνο αργότερα, με το άρθρο 21 του ν. 4002/2011.

Για το λόγο αυτό η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε, ως θέμα τόσο ουσίας, όσο και ηθικής τάξης, εφόσον προωθηθεί η ρύθμιση αυτή, να συνυπολογιστεί υπέρ των εκμισθωτών κάθε μείωση ενοικίου που αποδέχθηκαν οικειοθελώς μετά την εφαρμογή του άρθρου 21 του ν. 4002/2011.

Οι ιδιοκτήτες με την επιστολή τους τονίζουν πως «με τη διάταξη που ανακοινώσατε ότι θα προωθήσετε, προβαίνοντας σε μονομερή και ισοπεδωτική νομοθετική παρέμβαση επί δικαίων και αδίκων, αδικείτε κατάφωρα και ενσυνείδητα όσους πολίτες, είχαν οικειοθελώς αποδεχτεί και τη δεύτερη αυτή μείωση, ενώ επιβραβεύετε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο τη συμπεριφορά όσων εκμισθωτών αρνήθηκαν τη δεύτερη μείωση που τους ζητήθηκε! Ετσι άθελά σας διαχωρίζετε τους συναλλασσόμενους με το Δημόσιο πολίτες σε δύο κατηγορίες: Στα «κορόιδα», δηλαδή σε όσους συναισθανόμενοι τις κρίσιμες περιστάσεις της χώρας μας, αποδέχθηκαν τη μείωση των μισθωμάτων τους, και τώρα θα υποστούν και το τρίτο «κούρεμα», και στους «έξυπνους», όσους αρνήθηκαν, και τώρα βγαίνουν περίτρανα ωφελημένοι από αυτό».

Τέλος, οι ιδιοκτήτες υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που εντός των επομένων εβδομάδων θα υποχρεωθούν να καταβάλουν ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά 2009, Φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης 2011, ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) 2012, ΦΑΠ 2010, 2011 και 2012, και ποικίλες άλλες επιβαρύνσεις.

Πηγή:capital.gr

Σχόλια