ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Καλούμε τους αιρετούς έστω και την ύστατη στιγμή να σταθούν πραγματικά δίπλα στον εργαζόμενο και τον Δημότη

30-8-12























ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ημερομηνία : 29/08/2012
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Αριθ. Πρωτ. : 51
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τηλ. Επικ. : 2262350623


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α., ενόψει του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., υπενθυμίζουμε ότι είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό τα σχέδια που εξυπηρετούσε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που, σε συνδυασμό με την υποταγή των Κυβερνήσεων στην πολιτική της Τρόικα και του ΔΝΤ, ήρθε να βάλει οριστικά λουκέτο σε αυτό που εννοούσαμε μέχρι τώρα Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η περικοπή των πόρων, οι απολύσεις, η απαγόρευση των προσλήψεων, η πρώιμη συνταξιοδότηση (ΕΦΕΔΡΕΙΑ), το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των Κ.Α.Π.Η. του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το ξεπούλημα της καθαριότητας και των άλλων κοινωνικών υπηρεσιών είναι συνέπεια αυτής της πολιτικής με θύματα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Η όλο και περισσότερο αυξανόμενη ανεργία και εξαθλίωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με «ασπιρίνες» όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι προσλήψεις μέσω Μ.Κ.Ο. καθώς και άλλων ελαστικών σχέσεων εργασίας που πρώτοι δυστυχώς εδώ και χρόνια οι Ο.Τ.Α. σπεύδουν να υλοποιήσουν.
Συνάδελφοι καταρχήν σαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σαν Δημότες έχουμε υποχρέωση και αυτό θα κάνουμε, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών που θίγουν την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα. ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για το δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ, τη ΔΟΥΛΕΙΑ την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Τέλος καλούμε τους αιρετούς έστω και την ύστατη στιγμή να σταθούν πραγματικά δίπλα στον εργαζόμενο και τον Δημότη και να αγωνιστούν από κοινού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας έφτασε εδώ.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Ευφροσύνη Παπαδημητρίου Τζουβελέκης Δημήτριος

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια