ΕΥΒΟΙΑ:Στις φλόγες το πευκοδάσος της Αρκίτσας. Σώθηκαν τα σπίτια των οικισμών

26-08-12

















Περισσότερα από 100 στρέμματα πευκοδάσους έχει κάψει η φωτιά που ξέσπασε στις 10 το βράδυ σε δασική περιοχή πάνω από την Αρκίτσα στην θέση Μαμάκα στο ύψος του... 155ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Λαμίας Αθηνών. Παρά το ότι τα πρώτα οχήματα της Π.Υ. έφτασαν γρήγορα εκεί, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Το δύσβατο της περιοχής έκανε πιο δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών. Στις αρχές σήμανε συναγερμός. Π.Υ., δήμος Λοκρών και περιφέρεια Στερεάς ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Όλη την νύχτα έδιναν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακρυά από τα σπίτια των κοντινών οικισμών και να περιορίσουν την ζημιά στο δάσος. 19 οχήματα της Π.Υ., βρίσκονται διασκορπισμένα στα μέτωπα της πυρκαγιάς. 38 πυροσβέστες,το πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα και πολλοί αξιωματικοί με επικεφαλής της διοικητή της Π.Υ. Λαμίας Νίκο Ντίτσα ενεργούν συνεχώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκαν και εναέρια μέσα. Τα 2 PZL από την Λαμία και 4 Canader κάνουν ρίψεις νερού. Επίσης την δύσκολη προσπάθεια συνδράμουν δήμοτική αρχή και περιφέρεια με υδροφόρες, και σκαπτικά μηχανήματα. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πυρκαγιά και ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.

Πηγή:lamiastar.gr

Σχόλια