ΗΠΑ:Επανασύνδεση του δολαρίου με το χρυσό εξετάζουν οι ΗΠΑ

25-08-12
















Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται ότι προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί να αποκατασταθεί προ 40ετίας σύνδεση του ...
δολαρίου με τον χρυσό, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας Financial Times.

Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα κληθεί να υιοθετήσει η Εθνική διάσκεψη των Ρεπουμπλικάνων σε επτά ημέρες από σήμερα --στην Τάμπα της Φλόριντα--, στο συνέδριό του, κάνει λόγο και για τη συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed), κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Η Μάρσα Μπλάκμπερν, βουλευτίνα των Ρεπουμπλικάνων και συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος το οποίο καταρτίζει το πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι "έχουμε συμφωνήσει σε αυτά".

Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνική διάσκεψη δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τις πληροφορίες αυτές.

Στο παρελθόν, πιο συγκεκριμένα το 1981, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε συστήσει μια "Επιτροπή για τον Χρυσό", μια δεκαετία αφού ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον κατήργησε τον κανόνα ότι για την ποσότητα των δολαρίων που κυκλοφορούν όφειλε να υπάρχει στη Fed μια καθορισμένη ανάλογη ποσότητα χρυσού, μεσούσης της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης.

Πηγή:freezlo.gr

Σχόλια