Λονδίνο – Νέα Υόρκη μέσα σε μία ώρα;

16-08-12



















Κι όμως αν οι δοκιμές ενός υπερηχητικού αεροσκάφους πετύχουν τότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε πολύ γρήγορα σε μακρινούς προορισμούς.Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμαστική πτήση πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό μη επανδρωμένου υπερηχητικού σκάφος το οποίο ελπίζoυν ότι θα αναπτύξει ταχύτητα 6 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Το πειραματικό αεροσκάφος που ονομάζεται WaveRider θα μεταφερθεί σε ύψος 15.000 μέτρων πάνω στο φτερό ενός βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου B-52. Μετά την αποσύνδεσή του προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει συνδυασμός προωθητικού πυραύλου στερεών καυσίμων και η κινητήρια μηχανή του, σχήματος βολίδας, υπερηχητικού αεροπλάνου που, σύμφωνα με τα σχέδια, θα του επιτρέψει να αναπτύξει πετύχει ταχύτητες άνω των 7.300 χιλιομέτρων την ώρα.

Το WaveRider μπορεί να φτάσει σε ύψος 21.000 μέτρων κατά τη διάρκεια τη πεντάλεπτης πτήσης του. Μετά από την δοκιμή αναμένεται να πέσει στον ωκεανό.

Ανάλογη δοκιμή είχε γίνει το Μάιο 2012 με ένα άλλο αεροσκάφος που είχε αναπτύξει ταχύτητα 5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, αλλά το πείραμα δεν ολοκληρώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σε θέματα άμυνας πιστεύουν ότι τα υπερηχητικά αεροσκάφη θα ενισχύσουν την αεροπορία των ΗΠΑ. Μερικοί επίσης πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να επισπεύσει δραστικά επιβατικές πτήσεις και να μειώσει την διάρκεια των υπερτλαντικών πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκη και Λονδίνου σε λιγότερο από μία ώρα.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Σχόλια