Πνευμονολογική κλινική Νοσοκομείου Λαμίας: Θα τη ΣΩΣΟΥΝ ή θα την ΚΛΕΙΣΟΥΝ?

21-08-12


















Μια από τις ιστορικές πνευμονολογικές κλινικές της Ελλάδας, αυτή του νοσοκομείου Λαμίας, είναι στα πρόθυρα του λουκέτου, αφού μόνο τρεις γιατροί καλούνται να καλύψουν όλες τις εφημερίες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι 7 ειδικοί πνευμονολόγοι, όπως προβλέπεται...

Είναι 2 χρόνια τώρα,από τον Οκτώβριο του 2010 που η Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας αποστελεχώνεται χωρίς να επανεπανδρώνεται και τούτο ενώ υπάρχει και ζήτηση και προσέλευση πνευμονολόγων τους οποίους ελκύει η δυναμική και η προοπτική της.

Υπάρχει όμως θέληση από τους διοικούντες;
Η κλινική όπως, πολύ καλά γνωρίζει ο κόσμος της περιοχής μας, είναι μία από τις ιστορικές πνευμονολογικές κλινικές της Ελλάδας, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της με 2 κλινικές (Σανατόριο) και στη πορεία των χρόνων παρείχε τεράστια προσφορά τόσο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας όσος και στους ασθενείς με ειδικές λοιμώξεις (φυματίωση) από όλη την Ελλάδα.

Και τι ειρωνεία! Να γίνεται αυτό όταν, λόγω των συνθηκών που επέρχονται, η αναγκαιότητά της θα γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη...

Η κλινική αυτή λοιπόν με διακίνηση περίπου 2000 ασθενών ανά έτος, με τις λιγότερες διακομιδές (η αντιμετώπιση των περιστατικών ξεκινάει και τις περισσότερες φορές ολοκληρώνεται στη κλινικ ), που παρέχει ΠΛΗΡΗ ειδικότητα στους νέους ιατρούς πνευμονολόγους, με συμμετοχή σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια, με εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού σε θέματα επεμβατικά, με λειτουργία 6 ιατρείων (πνευμονολογικό, αντιφυματικό, ιατρείο διακοπής καπνίσματος, άσθματος, αποκατάστασης ΧΑΠ, ιατρείο μελέτης ύπνου ), ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΆΜΕΣΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

Η ομαλή λειτουργία της κλινικής απαιτεί 7 ειδικούς πνευμονολόγους, όσες είναι και οι θέσεις που η πολιτεία έχει προβλέψει. Αυτή τη στιγμή η πνευμονολογική κλινική στελεχώνεται από 4 ειδικούς πνευμονολόγους εκ των οποίων οι δύο είναι με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και η τρίτη με άδεια κύησης και καλούνται οι τρεις να καλύψουν τις εφημερίες κάθε μήνα.

Πηγή:http://www.lamiareport.gr

Σχόλια