Απειλούν με κλείσιμο του Νέστου οι φορείς της Θράκης!

04-08-12
















Άμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων και των οργανώσεων της Θράκης για το ζήτημα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν... το πρωί του Σαββάτου στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, που βρέθηκε στη σύσκεψη των φορέων,πρότεινε να προχωρήσουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Θράκης σε κινητοποιήσεις και να κλείσει η γέφυρα του Νέστου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη. Παράλληλα, ο ίδιος απαίτησε να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες, που ήρθαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, στη Βένα.

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το πρωί του Σαββάτου κάνουν λόγο για νέο κύμα λαθρομεταναστών, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Θράκη και να τοποθετηθεί στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης, εξέλιξη που αποτελεί κυβερνητική εντολή σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη των φορέων στην Κομοτηνή.

Αυτή τη στιγμή οι συσκέψεις και συζητήσεις στην έδρα της Περιφέρειας συνεχίζονται, με τον Μητροπολίτη Άνθιμο να αρνείται να φύγει από τον χώρο εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για άμεση μεταφορά των λαθρομεταναστών στη Βένα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται άλλα 15 λεωφορεία με λαθρομετανάστες στη Θράκη, τα οποία θα προστεθούν στα οκτώ που ήδη κατέφτασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί επιχείρηση-σκούπα τόσο στην Αθήνα όσο και στον Έβρο, ώστε να συλληφθούν λαθρομετανάστες και να οδηγηθούν στα κέντρα υποδοχής.


Πηγή:thrakitoday.com


Σχόλια