Αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Λονδίνο!

13-08-12















Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε και οι 30οί Ολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν στην ιστορία. Η σκυτάλη παραδόθηκε στο Ρίο και οι Βρετανοί είπαν το «αντίο» με μια μεγάλη συναυλία.

Μουσική και μόδα με κάποια από τα κορυφαία μοντέλα, όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Κέιτ Μος, να παρουσιάζουν δημιουργίες μεγάλων βρετανικών οίκων, ήταν αυτά που είχαν να μας παρουσιάσουν την τελευταία βραδιά του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος οι διοργανωτές. Μια τελετή λήξης με στυλ… βρετανικό, όπως ακριβώς το περιμέναμε, για όσους τουλάχιστον είδαν και την τελετή έναρξης πριν από 16 βράδια.

Τελετή λήξης; Τελετή πλήξης; Ένα μεγάλο πάρτι; Συναυλία; Όπως κι αν χαρακτηρίσετε την αποχαιρετιστήρια γιορτή των Βρετανών σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η τεράστια μουσική βιομηχανία τους. Και σε αυτό ακριβώς πόνταραν προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο.

Πολλή ποπ, ντίσκο και ροκ μουσική από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα, με τα τραγούδια του Ντέιβιντ Μπάουι, των Beatles, των Who και των Queen να ξεχωρίζουν και αποκορύφωμα το «Imagine» που ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου με τον Τζον Λένον να εμφανίζεται στις οθόνες και να γνωρίζει την αποθέωση. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δεκάδες λευκά κομμάτια σχημάτισαν το πρόσωπό του στο κέντρο του γηπέδου, στην καλύτερη ίσως σκηνή της βραδιάς.

Ο Κιμ Γκάβιν τίμησε και τον Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογίας έκανε… παιχνίδι με τους θεατές στο κέντρο του σταδίου, όπως συνήθιζε να κάνει σε κάθε συναυλία του. Εν τέλει εμφανίστηκε, έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε τελετή Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ενώ είχε προγραμματιστεί να τραγουδήσει στους Αγώνες της Βαρκελώνης, δεν πρόλαβε… Πέθανε οκτώ μήνες νωρίτερα, το 1991.

Στις ωραίες σκηνές της βραδιάς ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν οι 204 αποστολές στο στάδιο. Προηγήθηκαν οι σημαίες των χωρών, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να μπαίνει πρώτος στο γήπεδο ως σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας και στη συνέχεια ακολούθησαν όλοι οι αθλητές μαζί, ως ένδειξη ενότητας όλων των εθνών.

Μια γεύση του τι θα γίνει σε τέσσερα χρόνια στο Ρίο έδωσαν και οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή στην τελετή, με σάμπα και καρναβαλιστές και τον Πελέ να κάνει την εμφάνισή του φορώντας ξανά τη φανέλα με το Νο10.

Το φινάλε, κι αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Σεμπάστιαν Κόε , του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και η παράδοση της σημαίας στο Ρίο δόθηκε με το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο βωμός των 204 δάδων που τον συνέθεταν άνοιξε, οι δάδες χωρίστηκαν και η μεγάλη αθλητική διοργάνωση έκλεισε οριστικά την αυλαία της.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Σχόλια