«ΜΕΘΥΣΤΙΚΆ» ΑΛΚΟΟΛΟΎΧΑ… ΣΆΝΤΟΥΙΤΣ!

21-08-12














Το εστιατόριο «Salumé Panini» στη Νέα Υόρκη σερβίρει στους πελάτες του μια σειρά από «αλκοολούχα» σάντουιτς, εμποτισμένα σε διάφορα είδη αλκοόλ, κυρίως ουίσκι, τζιν και βότκα. Μοναδικός περιορισμός, ο πελάτης πρέπει να είναι πάνω από 21 για να παραγγείλει!

Το αλκοόλ, ως γνωστόν, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τους σεφ ανά τον κόσμο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, καθώς κατά το ψήσιμο αναδίδει τα αρώματά του και δίνει στο φαγητό ή το γλυκό διαφορετική γεύση

Πέρα, όμως, από το κρέας, που συνήθως το σβήνουμε με κρασί, αλλά και το παντεσπάνι, που το εμποτίζουμε με λικέρ της αρεσκείας μας, για πρώτη φορά ένα εστιατόριο προσθέτει αλκοόλ σε σάντουιτς.

Στο «Salumé Panini» της Νέας Υόρκης οι πελάτες απολαμβάνουν φαγητό και ποτό ταυτόχρονα, καθώς το μενού περιλαμβάνει διαφορετικά είδη σάντουιτς, με προσούτο και τζιν, με ζαμπόν και ουίσκι, με βότκα και μπέικον!

Το αλκοόλ προστίθεται στο ψωμί, σε μικρή ποσότητα, δίνοντας παρόλα αυτά έντονο άρωμα και δυνατή γεύση στο σάντουιτς, καθώς διατηρεί όλη τη δύναμή του, σε αντίθεση με το φαγητό όπου ψήνεται και μειώνεται κατά πολύ η «σπιρτάδα».

«Οι τιμές κυμαίνονται από 11-18 δολάρια για ένα «αλκοολούχο» σάντουιτς, ενώ η επιτυχία του καταστήματος είναι ήδη πολύ μεγάλη. «Οι θαμώνες επιβράβευσαν την ιδέα μας και όλο και περισσότεροι νέοι πελάτες έρχονται για να απολαύσουν τα… μεθυστικά σάντουιτς. Πετύχαμε να αλλάξουμε εντελώς την έννοια «τοστ» και «σάντουιτς»», λέει ο ιδιοκτήτης.



ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA 


Σχόλια