Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθών των ιερέων βάζει η ΔΗΜΑΡ



30-8-12


- “Όχι στις περικοπές δώρων σε μισθούς και συντάξεις” επιμένει η πλευρά Κουβέλη
- Ναι, σε περικοπές σε Υγεία και Άμυνα
- Μέχρι τη ΔΕΘ οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα

















Επιμένει η πλευρά της ΔΗΜΑΡ να λέει ότι δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Αντί τεχνικών θεμάτων όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι το πακέτο μέτρων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και υπό συζήτηση.

Όπως είπε μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί"

Όλα παίζονται ως τη ΔΕΘ λοιπόν, ωστόσο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο κ. Α. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με "την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων".

Για να τονίσει μάλιστα ότι τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη σε κρίσιμα ζητήματα σημείωσε πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση "στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα".

Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο φαίνεται να ρίχνει νέα χαρτιά στο τραπέζι και αυτά δεν είναι άλλα απ' την εκκλησιαστική περιουσία και το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.
"Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια