Kυκλοφορούν ήδη αυτοκίνητα που ...μιλάνε

27-08-12



















Tρέχει η τεχνολογία και ίσως προλάβει να σώσει τις ζωές όσων τρέχουν με τα IX τους και οδηγούν απρόσεκτα.
Η τεχνολογία V2V που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων με την εκπομπή και λήψη δεδομένων πλέον υπάρχει και ξεκίνησε ήδη, έστω και δοκιμαστικά, η εφαρμογή της στις ΗΠΑ.

Ήδη 3.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους (στο Μίσιγκαν πιο συγκεκριμένα) εξοπλισμένα με τη νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών για τη θέση την κατεύθυνση και την ταχύτητα που έχει το καθένα.

Με τον τρόπο αυτό, οι οδηγοί στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος (αν πχ. κάποια οχήματα μπαίνουν σε τροχιά σύγκρουσης) ειδοποιούνται μέσω ειδικών σημάτων στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στη δεξιά λωρίδα πάνω σε μια κλειστή δεξιά στροφή στέλνει μήνυμα στο αυτοκίνητο που “μπαίνει” στη στροφή για τη θέση του και ο οδηγός έχει την ευχέρεια αλλαγής λωρίδας έγκαιρα.

H ομιλία μεταξύ αυτοκινήτων σταματά εκεί, όμως και δεν καλύπτει τις συνήθιες, τις κουβέντες και τις χειρονομίες (φωτο πάνω δεξιά) των Eλλήνων οδηγών. Eκεί η τεχνολογία σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Πηγή:egnomi.gr

Σχόλια