Εξαρθρώθηκε σπείρα ROMA που διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις

12-08-12















Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών από πολυάριθμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, πολυμελή σπείρα που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες.

Συνελήφθησαν πέντε ROMA, ηλικίας 29, 23, 18, 17 και 16 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε σπίτι στη Χαλκίδα και οι τρεις εξ αυτών εισήλθαν στην αυλή με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την 77χρονη ιδιοκτήτρια και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η παθούσα κατήγγειλε την απόπειρα κλοπής στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πόλη της Χαλκίδας, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο από τους δράστες (29χρονος και 23χρονος) και πλησίον του οχήματος οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι μετά από δυναμική επέμβαση ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες και στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων ( όπως κάλτσες για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων) και το χρηματικό ποσό των 243 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, καθώς και το Ι.Χ. αυτοκίνητο τους.

Από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες, διέπραξαν τουλάχιστον δύο κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν:

• Κλοπή σε οικία 35χρονου, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν ένα επίχρυσο ρολόι με μπρασελέ, μία παιδική αλυσίδα, μία βέρα και ένα γυναικείο δαχτυλίδι. Μέρος των κλοπιμαίων, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

• Κλοπή σε οικία 26χρονης, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα ρολόι χειρός, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα, απροσδιόριστης αξίας. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στην παθούσα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων κλοπών.

Πηγή:http://www.lamiastar.gr/

Σχόλια