Σε επίπεδα 2004 οι μισθοί δικαστικών, διπλωματών, γιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών και ένστολων

9-9-2001















Στα «ρετιρέ» του Δημοσίου μεταφέρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς, όπως διαπιστώνει το οικονομικό επιτελείο, μεγάλες κατηγορίες όπως...
οι βουλευτές, οι δικαστικοί και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, παρά τις περικοπές που υπέστησαν στην τελευταία διετία, εξακολουθούν να απολαμβάνουν αμοιβές τις οποίες δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει σήμερα στους τροϊκανούς το συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ακόμη θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.


Ο στόχος είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι μισθοί δικαστικών, διπλωματών, γιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών και ενστόλων (αστυνομικών πυροσβεστών, λιμενικών, στρατιωτικών) να επιστρέψουν στο 2004, όταν για τους υπαλλήλους των υπουργείων οι αμοιβές βρίσκονταν ακόμη πιο χαμηλά. Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου έχουν γυρίσει ήδη 10 χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 2002 και θα υποχωρήσουν περαιτέρω αφού ήδη έχει αποφασιστεί να καταργηθούν τα επιδόματα των 1.000 ευρώ το χρόνο που αντικατέστησαν τον 13ο και τον 14ο μισθό.



Σοκ στις αμοιβές τους αναμένεται να υποστούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό. Όπως φαίνεται από τον αναλυτικό πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, από τις 90 επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που ελέγχθηκαν, παρ΄ότι το μέσο μισθολογικό κόστος υποχώρησε αισθητά σε σχέση με τις αμοιβές του 2009, σε 40 από αυτούς οι μέσες αμοιβές κινούνται σε επίπεδα υψηλότερα από τα 1.900 ευρώ τον μήνα που έθεσε ως στόχο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή:patrastimes.gr

Σχόλια