Εισήγηση για απόλυση 600 υπαλλήλων στη Λαϊκή

19-9-12

















Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τις τράπεζες, αυτή τη φορά όμως για τους τραπεζικούς υπαλλήλους.
Πηγές από τη διεύθυνση της Λαϊκής Τράπεζας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι βρίσκεται στο τραπέζι εισήγηση για απόλυση 600 υπαλλήλων σε ορίζοντα μέχρι το 2017.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικές προτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που ετοίμασε η KPMG Αγγλίας.

Παρόλο που δεν υπάρχει προς το παρόν οποιαδήποτε τελεσίδικη απόφαση για το θέμα και μόνο η διαρροή της πληροφορίας προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό της τράπεζας.

Μάλιστα, η ΕΤΥΚ με εγκύκλιο καλεί τα μέλη της να κωφεύσουν στις κινδυνολογίες και υπερβολές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».

«Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να τρομοκρατούνται από τις κινδυνολογίες γιατί οι περισσότερες είναι εκτός τόπου και χρόνου», υποστηρίζει η ΕΤΥΚ, απορρίπτοντας ως «αβάσιμους, λανθασμένους, επιπόλαιους και πρόχειρους τους υπολογισμούς για τις απολύσεις».

Στο μεταξύ, οι ανησυχίες των υπαλλήλων είναι έντονες και στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων καλεί τη διοίκηση «με υπευθυνότητα και με τον πλέον σαφή τρόπο, που δεν θα επιτρέπει σκιές» να δεσμευτεί ότι «η Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Συγκροτήματος και ζωτικής σημασίας επένδυση» και ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πηγή:philenews.com

Σχόλια