Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη εν όψει της 77ης ΔΕΘ

6-9-12














Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κι εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ... ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων, το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της πόλης.
Ο τελικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας αναμένεται να ολοκληρωθεί, σήμερα το απόγευμα, σε σύσκεψη που θα λάβει χώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό, στα μέτρα της ΔΕΘ θα πάρουν μέρος περίπου 3000 με 3500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ήδη, στην πόλη βρίσκονται 140 δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από την Αθήνα, ενώ σταδιακά καταφθάνουν διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης τόσο από την πρωτεύουσα όσο κι από άλλους νομούς της χώρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η Διεύθυνση Τροχαίας θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Σάββατο.
Ήδη, με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απαγορεύεται από χθες το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα από την Αγίου Δημητρίου μέχρι την Πλατεία Συντριβανίου, αλλά και στην Εγνατία, από την Πλατεία Συντριβανίου μέχρι την 3ης Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Σχόλια