Ούτε οι συντάξεις του ΟΓΑ είναι πλέον ασφαλείς

3-9-12

















Ηλεκτρίζεται το κλίμα όσο πλησιάζουν οι τελικές αποφάσεις για τις περικοπές.

Μπαρούτι μυρίζει, πλέον, η ατμόσφαιρα, καθώς όσο πλησιάζουν οι ημέρες των τελικών αποφάσεων για τις περικοπές, τόσο ηλεκτρίζεται το κλίμα.

Το πρώτο «μπαμ» θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, στο δημόσιο τομέα, καθώς 250.000 ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες, ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι υπάρχει η διάθεση για κλιμάκωση των μειώσεων- άρα μειώσεις θα γίνουν σε κάθε περίπτωση- αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη τύχη συνολικά του πακέτου των 11,5 δισ ευρώ, καθώς στη περίπτωση που η Τρόικα θέσει βέτο για κάποιες από αυτές τις περικοπές, τότε οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να θεωρούνται αναπόφευκτες.

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι ακόμα και οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν θα πρέπει να θεωρούνται ακόμα ασφαλείς, καθώς εάν λείπουν 300- 400 εκατ. ευρώ για να «κλείσει» η συμφωνία με τη Τρόικα, τότε είναι προφανές ότι το «ψαλίδι» θα αγγίξει και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Το μέτωπο των ειδικών μισθολογίων θα πάρει, πάντως, φωτιά πριν από την άφιξη των επικεφαλής της Τρόικας. Μετά από την ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο twitter, στην οποία ανέφερε ότι όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας προειδοποιούν ότι πέρα από τις ένστολες συγκεντρώσεις, ως μορφή διαμαρτυρίας θα τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία για τα ωράρια εργασίας και τα οδοιπορικά.

Οι εισαγγελείς ξεκινούν με πανελλήνια συγκέντρωση στις 5 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο και συνεχίζουν με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις εφετειακές έδρες στις 17 του μήνα. Στη περίπτωση, δε, που γίνουν οι μειώσεις μισθών, προειδοποιούν κατ” αρχήν με διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων των ποινικών δικαστηρίων από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για όσο χρονικό διάστημα αποφασιστεί.

Συν τοις άλλοις ο χειρισμός των δικογραφιών από τους Εισαγγελείς θα γίνεται μόνο εντός υπηρεσίας και ωραρίου, ενώ οι Εισαγγελείς θα σταματήσουν και την ενασχόληση τους με εξωδικαστικές αρμοδιότητες εκτός ωραρίου όπως η παρουσία τους στα γήπεδα και σε συγκεντρώσεις. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και η υποβολή παραιτήσεων των Εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμών.

Συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας ζητούν οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμιά περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, από τη στιγμή μάλιστα που δεν συμμετείχαν στις αυξήσεις που είχαν δοθεί στα άλλα ειδικά μισθολόγια, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ προειδοποιούν με πρωτόγνωρες δυναμικές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν υποστεί αιματηρές περικοπές.

Πηγή:onlarissa.gr

Σχόλια