ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:Απεργία σήμερα και των δημοσιογράφων Στερεάς και Θεσσαλίας

24-9-12


















Χωρίς εφημερίδες την Τρίτη και χωρίς πάσης φύσεως ηλεκτρονικά μέσα την Δευτέρα στην Στερεά και την Θεσσαλία, λόγω της απόφασης της οικείας Ένωσης Συντακτών να πάρει μέρος στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26/9/2012, ενώνει την φωνή της με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας και την ΠΟΕΣΥ και καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες του κλάδου, από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου 2012.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ
στις συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών που εκφράζονται με:
• Την ολική ακύρωση και κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη.
• Την άρνησή τους να υπογράψουν νέες ΣΣΕ.
• Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.
• Το καθεστώς ανεργίας, ανασφάλειας, επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας που έχουν επιβάλλει.
Οι εργοδοτικές οργανώσεις απαξίωσαν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους –πλουτίζοντας οι ίδιοι– και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει την θέλησή του για κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους διεκδικώντας την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.
* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

Σχόλια