Μικρή ηρωίδα έπαθε εγκεφαλικό ενώ ήταν στη μήτρα και κατάφερε να επιζήσει!

6-9-132













Η Μάντι είναι σήμερα μόλις τεσσάρων ετών, όμως ήδη έχει έρθει πολύ κοντά στο θάνατο, καθώς όταν ήταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας της έπαθε... σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Λίγο μετά τη γέννησή της, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της, Λίσα και Λι Φάρελ, πως αν και είναι τυχερή που τα κατάφερε, δεν θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, καθώς δεν θα κατάφερνε ποτέ να μιλήσει και να περπατήσει.

Η μικρή ωστόσο κατάφερε να τους διαψεύσει, καθώς μεγαλώνοντας έμαθε να χρησιμοποιεί την υγιή πλευρά του εγκεφάλου της και παρόλο που της πήρε λίγο περισσότερο χρόνο να μάθει να μιλάει και να περπατάει, σήμερα είναι έτοιμη να πάει για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η 39χρονη μητέρα της δήλωσε: «Μετά τη γέννησή της μας είπαν ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιζήσει και πως αν τα κατάφερνε δε θα μπορούσε να περπατήσει και να μιλήσει ποτέ στη ζωή της. Τώρα θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο και όσο σκέφτομαι πόσα έχει περάσει, γεμίζω με υπερηφάνεια».

Σημειώνεται ότι περίπου 3 στα 1.000 μωρά παθαίνουν, ενώ βρίσκονται στη μήτρα, κάποια μορφή εγκεφαλικής βλάβης, με αποτέλεσμα να γεννιούνται νεκρά και μόλις ένα ή δύο στα 1.000 να καταφέρνουν να επιζήσουν. Ένα έμβρυο μπορεί να πάθει εγκεφαλικό από κάποια αιμορραγία ή από έλλειψη οξυγόνου.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια