Ελεύθερο στην Αυστραλία το χάπι διακοπής κύησης

3-9-12


















Το χάπι RU486 για διακοπή μιας ανεπιθύμητης κύησης θα είναι ευρέως διαθέσιμο στην Αυστραλία, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο... Οργανισμός Θεραπευτικών Αγαθών (ΟΘΑ) στην εταιρεία Marie Stope International να προχωρήσει στην εισαγωγή του στη χώρα.

Ως εκ τούτου, οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο RU486, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα βασικών παρασκευασμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας, αλλά ως τώρα η εισαγωγή και χρήση του στην Αυστραλία δεν επιτρεπόταν.

Η υπουργός Υγείας, Τάνια Πλίμπερσεκ, δήλωσε πως ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, δεδομένου ότι «για περισσότερο από δύο δεκαετίες εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο το χρησιμοποιούν.

«Είναι θετικό οι γυναίκες της Αυστραλίας να έχουν την ίδια επιλογή, όπως οι γυναίκες της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ν. Ζηλανδίας» είπε η υπουργός, η οποία πρόσθεσε πως ο ΟΘΑ είναι ανεξάρτητος οργανισμός και η κυβέρνηση Γκίλαρντ δεν είχε καμία ανάμιξη στο θέμα.

Σημειώνεται ότι μόνο γιατροί με ειδικότητα θα έχουν δικαίωμα να παρέχουν συνταγή του RU486.

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Χριστιανικού Λόμπι, Γουΐντι Φράνσις, την απόφαση του ΟΘΑ, τονίζοντας ότι «είναι προσβλητικό το συγκεκριμένο χαπάκι να θεωρείται "φάρμακο".

Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και δεν πρέπει να στιγματίζεται μ' αυτόν τον τρόπο. Οι γυναίκες, που αντιμετωπίζουν μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, θα πρέπει να στηρίζονται από την κοινωνία να κάνουν σωστές επιλογές και όχι να τους προσφέρεται ένα σκεύασμα».

Πηγή:nooz

Σχόλια