Έρχεται ο νέος Τειρεσίας

14-9-12














Χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, από το χώρο του επιχειρείν, περιμένουν περίπου ως «μάννα εξ ουρανού» τις σχετικές ανακοινώσεις.
Ελαστικότερους όρους εισόδου και εξόδου στις μαύρες λίστες του Τειρεσία θα προβλέπουν ειδικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει αυτό το διάστημα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ειδική πρόνοια θα υπάρχει για εκείνα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία μπήκαν στα κατάστιχα των τραπεζών από την αρχή της κρίσης και μέχρι σήμερα. Χρονικά, ο προσδιορισμός είναι από το 2009.

Απ΄ τις αλλαγές που προωθούνται ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι όπως λέγεται ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες καθώς και επιχειρήσεις, που περιήλθαν σε δεινή οικονομική θέση και οδηγήθηκαν στο περιθώριο του τραπεζικού χρήματος, το οποίο ούτως ή άλλως είναι λιγοστό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική προεργασία των επικείμενων αλλαγών έχει προχωρήσει σε αρκετά σημαντικό βαθμό και ότι το υπουργείο σε πολύ λίγο διάστημα από τώρα θα είναι σε θέση να κάνει τις τελικές ανακοινώσεις, τις οποίες χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, από το χώρο του επιχειρείν, περιμένουν περίπου ως «μάννα εξ ουρανού». Το θέμα, βεβαίως, και σε αυτή την περίπτωση είναι αν και κατά πόσο οι τράπεζες θα είναι αρκούντως συνεργάσιμες.

Πηγή:iliaoikonomia.gr


Σχόλια