Η εφορία ξέρει που μένουν οι πιο πλούσιοι και οι πιο φτωχοί Έλληνες. Στην Ευρυτανία τα χαμηλότερα εισοδήματα.

6-9-12















Σύμφωνα με τα στοιχεία 1.306 περιοχών σε ολόκληρη την επικράτεια με βάση των ταχυδρομικό κώδικα ,σε Ψυχικό, τη Φιλοθέη, την Εκάλη, το Κολωνάκι, την Κηφισιά, τo Πανόραμα και την Πυλαία Θεσσαλονίκης και την Βουλιαγμένη ζουν οι πιο πλούσιοι Ελληνες σύμφωνα με το μέσο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα. Στην Ευρυτανία οι πιο ...φτωχοί σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2011.

Για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προχώρησε σε καταγραφή των εισοδημάτων βάσει του ταχυδρομικού κώδικα των φορολογουμένων και τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας ανά ταχυδρομικό κώδικα βάσει του ετήσιου δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Πυλαία και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης, κτλ.

Τα στοιχεία αυτά είναι άκρως αποκαλυπτικά αφού μπορεί η εφορία να γνωρίζει με ακρίβεια Ταχυδρομικού Κώδικα ανά γεωγραφική περιοχή τι δηλώνουν οι πολίτες στην εφορία και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ειδικές διασταυρώσεις και ελέγχους.

Για παράδειγμα, αν κάποιος δηλώνει στην εφορία υπερβολικά χαμηλότερο εισόδημα σε σύγκριση με το μέσο όρο που προκύπτει με βάση την εκκαθάριση των υπολοίπων φορολογικών δηλώσεων της περιοχής τότε είναι πολύ πιθανόν να κληθεί στην εφορία του για να δώσει εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμών «φτωχών» περιοχών καταγράφονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στην Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, τη Λακωνία, την Καστοριά κτλ.

Πηγή:http://www.lamiastar.gr/




Σχόλια