ΗΠΑ: Aυξάνει την ανθρωπιστική της βοήθεια για τους πρόσφυγες από τη Συρία

6-9-12


















Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αυξήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια που διαθέτουν για τους πρόσφυγες από τη Συρία στις γειτονικές χώρες σε περισσότερα από... 100 εκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας ότι μόνο το μήνα Αύγουστο πάνω από 100.000 Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

"Για να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες, ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού αμερικανικού οργανισμού βοήθειας στην ανάπτυξη (USAID) Ρατζίβ Σαχ, ανακοίνωσε από την Ιορδανία αμερικανική συμπληρωματική βοήθεια 21 εκατ. δολαρίων προς το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) των Ηνωμένων Εθνών", σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από αυτή τη νέα βοήθεια,"14,3 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη σύγκρουση στη Συρία, και 6,7 εκατομμύρια για τους Σύρους πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες".

Αυτά τα 21 εκατομμύρια προστίθενται στα 82 εκατομμύρια που η Ουάσιγκτον είχε προγραμματίσει να διαθέσει--έτσι "οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια (για την ακρίβεια 103 εκατ. δολάρια) σε ανθρωπιστική βοήθεια τόσο στη Συρία όσο και στις γειτονικές χώρες" ανακοίνωσε η αμερικανική διπλωματία.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου στο Παρίσι ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία ήταν μία από τις χειρότερες στον κόσμο.

Η Ουάσιγκτον επανέλαβε σήμερα ότι "2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία και 1,2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν μέσα στη χώρα τους".

Μόνο τον Αύγουστο "περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες, δημιουργώντας απειλή για τις ικανότητες τους να τους φιλοξενήσουν", σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο "χαιρετίζει τη γενναιοδωρία της Τουρκίας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ιράκ που έχουν προσφέρει βοήθεια σε περίπου 240.000 πρόσφυγες από τη Συρία".

Πηγή:capital.gr

Σχόλια