ΛΙΒΑΔΕΙΑ:«Βιβλική» καταστροφή από θεομηνία στην περιοχή της Λιβαδειάς

16-9-12
















Ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπιο Συντρίμμια και απελπισία άφησε πίσω της η ισχυρότατη θύελλα που «σάρωνε» ό,τι έβρισκε μπροστά στο πέρασμά της, με αποτέλεσμα να υποστούν ακόμη και ολοκληρωτική καταστροφή αρκετές καλλιέργειες στο νομό Βοιωτίας, ανήμερα του Σταυρού! Οι αγρότες, ακόμα και κατά την διάρκεια του ακραίου αυτού φαινομένου έτρεχαν πανικόβλητοι να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν, από το βιός τους, έχοντας πλήρη επίγνωση για τον δύσκολο και βαρύ χειμώνα που τους περιμένει. Οι πληγές μεγάλες. Και για τους αγρότες του «πάνω κάμπου», του Βοιωτικού Κηφισού - αλλά και σε γειτονικές περιοχές. Όπως μας περιέγραψαν η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που όχι μόνο ισοπέδωσε καλλιέργειες, αλλά έσπασε κεραμίδια σε σπίτια και αποθήκες! Η εφημερίδα μας επισκέφθηκε και κατέγραψε τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές μεταξύ αυτών και το μοναδικό οργανωμένο θερμοκήπιο στο Ακόντιο, όπου το χαλάζι -σε μέγεθος αβγού- θρυμμάτισε κατά 80% τους υαλοπίνακες που το στέγαζαν.
(Αμοντάριστα πλάνα από την καταστροφή που υπέστη το υαλόφρακτο θερμοκήπιο στην κοινότητα Ακοντίου. Όπως επεσήμαναν οι ιδιοκτήτες του δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουν καταστροφή. Η προηγούμενη ήταν το 2007. Τότε, είχε επισκεφθεί τον χώρο ο π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκος, μαζί με τον διοικητή του ΕΛΓΑ. Όμως, έπειτα από τα λόγια και τις υποσχέσεις, όλοι τους ξέχασαν, με αποτέλεσμα να μην εισπράξουν ποτέ «ούτε μια δραχμή».
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Ακοντίου έκαναν παράπονα, πως μέχρι και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δεν έχουν επισκεφτεί την κοινότητά τους, ώστε να καταγράψουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές, ενώ δεν παρέλειψαν να μας ευχαριστήσουν για την επίσκεψή μας στο χωριό τους.

Πηγή:tharrosvioton.gr


Σχόλια