ΔΗΜΟΣΘΗΒΑΙΩΝ:Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Θηβαίων για παιδιά άπορων οικογενειών

15-9-12


















Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη λειτουργία «Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Της απόφασης αυτής, προηγήθηκε συνάντηση με φορείς και συλλόγους της περιοχής (ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Πίνδαρος», Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών), στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κ. Κ. Χαρέμης, ο Γ. Γ. του Δήμου κ. Χ.Μελετίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπου ζητήθηκαν οι απόψεις τους, η συνεργασία και η υποστήριξή τους στο όλο εγχείρημα.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης άπορων οικογενειών όλου του Καλλικρατικού Δήμου- με κριτήρια που θέτει η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου-των οποίων οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ενισχυτικής διδασκαλίας. Τη ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών θα αναλάβουν εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

• Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη, κάνοντας κλικ στη φράση “δήλωση εθελοντή εκπαιδευτικού για το Κοινωνικό Φροντιστήριο”), τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com .

• Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία – τηλ. 2262350607)

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια