Συνωστισμός στον Περσικό Κόλπο: περισσότερα δυτικά πολεμικά αεροπλάνα απ’ όλα τα ιρανικά

18-9-12




















Οι δυτικές δυνάμεις και ορισμένοι σύμμαχοί τους της Μέσης Ανατολής έχουν αναπτύξει τεράστιο στόλο στον Περσικό Κόλπο, λίγες μέρες μετά την δήλωση του Ισραηλινού...πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα προληπτικό χτύπημα εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Ο στόλος περιλαμβάνει πλοία από 25 χώρες, τρία ολόκληρα αμερικανικά αεροπλανοφόρα (το USS Stennis, το USS Enterprise και υο USS Dwight D. Eisenhower), το καθένα με περισσότερα
αεροσκάφη από το στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι που αναφέρονται από την εφημερίδα Daily Telegraph του Λονδίνου ανέφεραν ότι η εντυπωσιακή παρουσία αυτή είναι μέρος του νέου στρατιωτικού γυμνάσιου - αλλά δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι ο «εχθρός» σε αυτό το παιχνίδι πόλεμου, είναι το Ιράν.


Μεγάλο μέρος της Δύσης φοβάται ότι σε περίπτωση ισραηλινής προτίμησης για προληπτική επίθεση, θα ανταποδίδει το Ιράν με κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, ενός διαύλου ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο. Από αυτό το στενό περνάει 18 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ήτοι περίπου 35% του μεταφερομένου πετρελαίου διεθνώς. Εάν αυτή η βρύση πετρελαίου κοπτόταν, θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωζώνη.

Η Δύση πιστεύει ότι η Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να προκαλέσει μια επίθεση κατά του το Ιράν πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, για να αναγκάσει τον Ομπάμα να υποστηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια.

Εκτός από την προπόνηση στις τακτικές ώστε να κρατηθεί το στενό ανοικτό, η άσκηση των 25 εθνών έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στην καταστροφή των ναυτικών και αεροπορικών βάσεων και βάσεων πυραύλων του Ιράν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Πηγή:infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχόλια