Βρετανή στρατιώτης «που δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος» γέννησε στο Αφγανιστάν

20-9-12

















Μια βρετανή στρατιώτης, που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και φέρεται να μην είχε αντιληφθεί ότι ήταν έγκυος, γέννησε στο νοσοκομείο του στρατοπέδου Μπάστιον.
Το υπουργείο Αμυνας στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι...
η μητέρα και το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση και ότι γιατροί από τη Βρετανία μετέβησαν στο στρατόπεδο για να την συνοδεύσουν στην πατρίδα και να της προσφέρουν την όποια φροντίδα χρειαστεί στη διάρκεια της μεγάλης πτήσης.
«Δεν προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς οι γυναίκες-στρατιώτες να συμμετέχουν σε αποστολές όταν είναι έγκυοι. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα αγνοούσε την εγκυμοσύνη της», αναφέρει το υπουργείο.
Η εφημερίδα Daily Mail, η οποία πρώτη δημοσίευσε την είδηση, έγραψε ότι η γυναίκα δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γυναίκα -η ταυτότητα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα- έμεινε έγκυος πριν ξεκινήσει η εξάμηνη αποστολή της στο Αφγανιστάν.
Η εκπαίδευσή της περιελάμβανε πορεία 13 χιλιομέτρων και τρέξιμο. Η δουλειά της ήταν ο ανεφοδιασμός με πυρομαχικά των στρατιωτών που μάχονται κατά των αφγανών ενόπλων.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκστρατείας όταν παραπονέθηκε για κοιλιακούς πόνους και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι θα γεννούσε, έγραψε η Mail επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
«Πρόκειται για ένα μοναδικό περιστατικό, αλλά η ομάδα μου είναι καλά προετοιμασμένη για το αναπάντεχο και προσαρμόστηκε τέλεια στην κατάσταση», δήλωσε στην εφημερίδα η αντισμήναρχος Αντρια Λούις, διοικητής του νοσοκομείου.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια