ΘΗΒΑ:Eνοριακό Προσκύνημα στην Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου απο τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Του Νέου Θηβών.

10-9-12


















To πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2012 κατά τη Θ.Λειτουργία είχαμε τη χαρά της παρουσίας στην Ενορία μας ενός πνευματικού ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στα γράμματα και στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Πρόκειται για την Λογοτέχνιδα και συγγραφέα Παιδικών και όχι μόνο βιβλίων κ.Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη υπεύθυνη της Ραδιοφωνικής εκπομπής της ''Πειραικής Εκκλησίας'' ''Κουβεντούλες με την Γαλάτεια'' η οποία ευλαβείται τον Άγιο μας και για τρίτη φορά επισκέπτεται τον Ναό μας. Στο Πνευματικό μας Κέντρο μετά τον Κυριακάτικο καφέ είχαμε την ευκαιρία μιάς... ζωντανής εκπομπής με την φιλοξενουμένη μας. Την ίδια ημέρα στα πλαίσια της μεθεορτίου περιόδου της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας μας πραγματοποιήσαμε απογευματινό Προσκύνημα στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου Θηβών όπου θαυμάσαμε το όμορφο Μοναστικό περιβάλλον όπως το διαμόρφωσε η αγάπη και η ευλάβεια των κατοίκων αλλά και η ανύστακτη φροντίδα της Γεροντίσσης Αρσενίας.
Αφού τελέσθηκε ο Εσπερινός στο κατανυκτικό Καθολικό ακολούθησε κέρασμα στο υπαίθριο αρχονταρίκι της Μονής όπου η φιλόξενη Γερόντισσα Αρσενία μας προσέφερε λόγους πνευματικής οικοδομής με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και στα γεγονότα της ευρέσεως των Θαυματουργών Εικόνων της Ζωοδόχου Πηγής, του Κυρίου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αλλά και του Ναού που είναι κτίσμα του 11ου αιώνος.
Μετά την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου,των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του Αρχαγγέλου αναχωρήσαμε για την Άσκρη (Παλαιοπαναγιά) όπου σε καφενείο του χωριού απολύσαμε τα αναψυκτικά και την απογευματινή δροσιά.

Πηγή:http://thivaononlihe.blogspot.gr




Σχόλια