HΠΑ: Συνελήφθη ο παραγωγός της αντιισλαμικής ταινίας

28-9-12

















Ο αμερικανο-αιγύπτιος που βρίσκεται πίσω από την αντιισλαμική ταινία η οποία έχει πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο συνελήφθη χθες στην Καλιφόρνια για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του, έπειτα από παλαιότερη καταδίκη του για τραπεζική απάτη...

Οι υπεύθυνοι για τις αναστολές διεξήγαγαν έρευνα σε βάρος του 55χρονου Νακούλα Μπασελέι Νακούλα για το αν φτιάχνοντας την ταινία παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του το 2011 και εντόπισαν οκτώ παραβιάσεις. Ωστόσο οι υπεύθυνοι διευκρίνισαν ότι η ίδια η ταινία δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας.
Ο Νακούλα είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκισης το 2010 για τραπεζική απάτη.
Ένας όρος της αποφυλάκισης του Νάκουλα, ενός χριστιανού κόπτη που τελευταία διέμενε στο Σερίτος, ένα προάστιο του Λος Αντζελες, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο Ίντερνετ ή της χρήσης ψευδωνύμων χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου αναστολής.
«Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο δεν έχει εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο», δήλωσε η δικαστής Σούζαν Σίγκαλ ανακοινώνοντας την απόφαση. Επισήμανε ότι ο Νακουλα έχει επανειλημμένα εξαπατήσει και ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.
Ο συνήγορος του Νακούλα, ο Στίβ Σέιντεν, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με εγγύηση 10.000 δολαρίων, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο. Ο ίδιος δήλωσε πως «ανησυχεί εξαιρετικά για την ασφάλεια του Νακούλα», διευκρινίζοντας πως μπορεί να μην είναι ασφαλής σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Λος Αντζελες λόγω της παρουσίας εκεί μουσουλμάνων φυλακισμένων. Οι εισαγγελείς απάντησαν πως ο Νάκουλα είχε εξαπατήσει επανειλημμένως τις αρχές, ακόμα και σχετικά με το όνομά του, και ότι στην πραγματικότητα θα είναι πιο ασφαλής ως κρατούμενος.
Το αντιισλαμικό βίντεο, διάρκειας 13 λεπτών γυρίστηκε στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με διάφορους τίτλους, μεταξύ των οποίων και «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων».
Το βίντεο οδήγησε σε κύμα αντιδυτικών διαδηλώσεων σε δεκάδες μουσουλμανικές χώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε επίθεση που συνέπεσε με τις διαδηλώσεις στη Βεγγάζη της Λιβύης, έπεσε νεκρός ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα και τρεις ακόμα Αμερικανοί.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια