Αυτό είναι το iPhone 5

13-9-12















Με μεγαλύτερη οθόνη και ταχύτερο επεξεργαστή το smartphone της Apple

Στην εκδήλωση της Apple στο Σαν Φραντσίσκο παρουσιάστηκε το νέο iPhone, το οποίο θα έχει το όνομα «iPhone 5». Η νέα συσκευή θα είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη με πάχος στα 7,6 χιλιοστά και βάρος στα 112 γραμμάρια, δηλαδή 18% πιο λεπτό από το 4S και 20% ελαφρύτερο.

Η οθόνη του, όπως αναμενόταν είναι 4 ιντσών, δηλαδή μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο και με ανάλυση 1136 x 640. Η τεσσάρων ιντσών οθόνη είναι retina με 326 Pixels per inch. Η νέα μεγαλύτερη οθόνη επιτρέπει την παρουσίαση ακόμα μιας σειράς εικονιδίων στην αρχική οθόνη.

















Ακόμα, ο επεξεργαστής του iPhone 5, θα είναι ο Α6, που είναι δυο φορές ταχύτερος από τον A5. Η συσκευή θα υποστηρίζει συνδεσιμότητα WiFi στα προτόκολλα a/b/g/n έως 150Mbps και δίκτυα LTE.

Το iPhone 5 θα διαθέτει καλύτερη αυτονομία, μέχρι 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G ή LTE και 10 ώρες browsing μέσω WiFi. Όσον αφορά την κάμερα του smartphone, αυτή θα είναι στα 8 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, λεπτότερο φακό και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 3264x2448. Επιπλέον, το νέο iPhone λαμβάνει φωτογραφίες 40% γρηγορότερα από το iPhone 4S. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα Photo Sharing για εύκολο sharing φωτογραφιών και albums καθώς και panorama mode για εύκολη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών έως 28 megapixel.

Οι προ-παραγγελίες του iPhone 5 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 21 του μήνα σε ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη. Από τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει σε 20 ακόμα χώρες.

Η Apple ανακοίνωσε μόνο προτεινόμενες τιμές για την αγορά της νέας συσκευής με συμβόλαιο, σαν σκέτη συσκευή η τιμή του αναμένεται να είναι η ίδια με του 4S όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει.

Το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει σε δυο χρώματα, άσπρο και μαύρο, με αλουμινένιο και ανοδιωμένο back cover αντίστοιχα.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Σχόλια