KΡΗΤΗ:Ξεκινούν οι έρευνες για την εύρεση πετρελαίου στην Κρήτη!

5-9-12
















Μετά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ξεκινούν οι έρευνες στην Κρήτη για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου. Πρόκειται για μια ενέργεια αναμενόμενη, με την εταιρεία... Petroleum Geo-Services να αναλαμβάνει αυτή την μεγάλη επιχείρηση!

Οι σεισμικές έρευνες αποτελούν σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης του υπεδάφους για την εκτίμηση της πιθανότητας ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρελαίου ή και φυσικού αερίου).

Θα αποτελέσουν, δηλαδή, τη βάση στη διεξαγωγή, το 2013, νέων διαγωνισμών για την παραχώρηση των περιοχών αυτών σε πετρελαϊκές έρευνες για περαιτέρω έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες, κατέθεσαν προσφορές οι εταιρίες: TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, DOLPHIN GEOPHYSICAL, ION GEOPHYSICAL CORPORATION, SPEC PARTNERS LTD, CGGVERITAS, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS), SPECTRUM GEO LIMITED και FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS).

Τελικά ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιβεριάτος ενημέρωσε για την εταιρεία που αναλαμβάνει τις έρευνες και δεν είναι άλλη από την PGS.

Πηγή:creteplus.gr


Σχόλια